Διεθνή

Κορωνοϊός εμβόλιο: Τέλη Απριλίου θα ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές

Κορωνοϊός εμβόλιο: Τέλη Απριλίου θα ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές
Κορωνοϊός εμβόλιο: Ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας δήλωσε πως οι εταιρείες που έχουν ξαναρχίσει να λειτουργούν οφείλουν να εξασφαλίζουν σωστό εξαερισμό των χώρων εργασίας καθώς και να υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Κορωνοϊός εμβόλιο: Ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας Σου Νανπίνγκ, ανακοίνωσε ότι το πρώτο εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 2.240 ανθρώπους στην Κίνα και διεθνώς θα αρχίσει να υποβάλλεται σε κλινικές δοκιμές περί τα τέλη του Απριλίου. Ειδικότερα ο Σου Νανπίνγκ, έκανε την αναγγελία αυτή περί εμβολίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Εξάλλου ο Τζου Τσι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι εταιρείες που έχουν ξαναρχίσει να λειτουργούν οφείλουν να εξασφαλίζουν σωστό εξαερισμό των χώρων εργασίας και να φροντίζουν να υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Παράλληλα ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό, μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου ανήλθε σε 2.236,  αυξημένος κατά 118 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα. Η συντριπτική πλειονότητα, οι 115 μεταξύ των θανάτων που αναφέρθηκαν το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν στη Χουμπέι. Στην Ουχάν, την εστία της επιδημίας, υπέκυψαν 99 ασθενείς.

Επιπλέον  σύμφωνα με τα δεδομένα των κινεζικών υγειονομικών αρχών, καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα χθες 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός αρκετά υψηλότερος από τα 394 κρούσματα που είχαν επαληθευτεί την προηγουμένη. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, σε 75.645 μέχρι σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments