Διεθνή

Κόμπι Μπράιαντ: Σοκαριστική αποκάλυψη για τον πιλότο του ελικοπτέρου

Κόμπι Μπράιαντ: Σοκαριστική αποκάλυψη για τον πιλότο του ελικοπτέρου
Κόμπι Μπράιαντ: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τραγικό δυστύχημα του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ.

Κόμπι Μπράιαντ: Νέες αποκαλύψεις για τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ. Ο θρύλος του ΝΒΑ, μαζί με την κόρη του και άλλα εφτά άτομα, έφυγε από τη ζωή μετά από αεροπορικό δυστύχημα, με τα αμερικανικά μέσα να τονίζουν πως ο πιλότος είχε πετάξει παράνομα και το 2015.

Το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του και σε άλλα επτά άτομα σόκαρε τον πλανήτη, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα που επικαλούνται την ομοσπονδιακή διοίκηση της αεροπορίας, ο πιλότος του ελικοπτέρου, είχε πετάξει παράνομα το 2015, ενώ είχε χαμηλή ορατότητα. Ο πιλότος είχε δεχθεί κατηγορία ότι διέσχισε έναν γεμάτο εναέριο χώρο κοντά στο Λος Άντζελες στις 11 Μάη του 2015, κάτι που αναφέρουν οι Los Angeles Times. Σημειώνεται, πως δεν έχει γίνει γνωστό αν στο ελικόπτερο υπήρχαν και άλλοι επιβάτες.

Στις 26 Ιανουαρίου το ελικόπτερο συνετρίβη στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια σε απόσταση 48 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας επρόκειτο για ένα ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πτώση του. Μάρτυρες ωστόσο ανέφεραν πως το είδαν να πετάει σε χαμηλό ύψος, καθώς και να στροβιλίζεται, πριν προσκρούσει στο έδαφος και ακολουθήσει έκρηξη. Μεταξύ των ατόμων που επέβαιναν σε αυτό βρισκόταν και μια συμπαίκτρια της Τζιάνα από την ομάδα μπάσκετ και ένας εκ των γονιών της.

«Αυτή τη στιγμή παλεύουμε να βρούμε τις λέξεις να εκφράσουμε το πόσο σοκαρισμένοι είμαστε αλλά και τη βαθιά μας θλίψη. Προσεύχομαι για ολόκληρη την οικογένεια του Κόμπι αυτή τη στιγμή της αδιανόητης θλίψης», ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρσέτι.

Ειδικός πτήσεων και δικηγόρος, ο Τζάστιν Γκριν, ανέφερε πως οι καιρικές συνθήκες ήταν κρίσιμες για το δυστύχημα, καθώς θεωρεί πως ο πιλότος μπορεί να αποπροσανατολιστεί από την ομίχλη και να συμβεί το μοιραίο.

Τόνισε επίσης πως πιλότοι του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου θα μπορούσαν να πετάξουν και χωρίς να βασίζονται σε οπτικές ενδείξεις. Ένας πρώην πιλότος του Κόμπι Μπράιαντ, ο Κερτ Ντιτς, ανέφερε πως θεωρεί εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο να υπήρχε μηχανική βλάβη και θεωρεί πως πιθανότατα έπαιξε ρόλο η ομίχλη. «Το ενδεχόμενο να καταστράφηκαν και οι δύο μηχανές; Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε και συμπλήρωσε πως το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε ο Κόμπι Μπράιαντ θεωρείται από τα κορυφαία του είδους του και απολύτως ασφαλές. «Πιστεύω πως το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω της ομίχλης», πρόσθεσε.

Ο Μπράιαντ είχε γεννηθεί στη Φιλαδέλφεια και ήταν μόλις 17 ετών όταν επελέγη για να παίξει στο NBA.

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της γενιάς του στη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του και αποσύρθηκε το 2016 αφότου έπαιξε επί δύο δεκαετίες με τους Los Angeles Lakers, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα. Ο Μπράιαντ ήταν ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά, έχοντας ακόμα 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασίστ και έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα NBA.

Το 2008 είχε επιλεγεί ως ο πιο πολύτιμος παίκτης του NBA ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο είχε κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέλος της ομάδας των ΗΠΑ το 2008 και το 2012. Μαζί με την σύζυγό του είχαν αποκτήσει τέσσερις κόρες, τη Τζιάνα, τη Ναταλία, τη Μπιάνκα και την Κάπρι, η οποία είχε γεννηθεί τον Ιούνιο του 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments