Πολιτική

Μητσοτάκης UEFA FIFA: Στις 25 Φεβρουαρίου η συνάντηση

Μητσοτάκης UEFA FIFA: Στις 25 Φεβρουαρίου η συνάντηση
Μητσοτάκης UEFA FIFA: Τη ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της UEFA και τον αντιπρόεδρο της FIFA.

Μητσοτάκης UEFA FIFA: Την Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA), Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA), Γκρεγκ Κλαρκ. Στην συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί το πλαίσιο της ανάταξης και της επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ζόραν Λάκοβιτς: “Δεν θα χρειάζεστε εποπτεία πια”

Υπενθυμίζεται, πως τις προηγούμενες μέρες ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ», επεσήμανε ότι για να υπάρξει η βελτίωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να επιτευχθεί «πλήρης συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων». Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και αισιόδοξος ότι από την επόμενη σεζόν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει από το… μνημόνιο της εποπτείας των FIFA – UEFA.

“Χρειαζόμαστε την πλήρη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, και πέρα των ποδοσφαιρικών φορέων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την υποστήριξη της κυβέρνησης. Είμαστε πολύ τυχεροί διότι η συνεργασία μας με τη νέα κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι εξαιρετική από την πρώτη κιόλας επαφή.

Έχουμε διαπιστώσει ιδιαίτερα τη διάθεση και προθυμία του να δράσει γρήγορα απέναντι σε ορισμένα θέματα που δεν γίνονταν αρκετά γρήγορα στο παρελθόν. Εκτιμάμε ιδιαίτερα την προτεραιότητα που θέτει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καταπολέμησης της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνων. Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε η δημιουργία μιας Steering Committee με τους εμπειρογνώμονες της FIFA και της UEFA για τα θέματα ασφάλειας στα γήπεδα (Marc Timmer) και τους προσυνεννοημένους αγώνες (Nicholas Raudenski), οι οποίοι θα προσφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της χώρας. Η Steering Committee θα έχει συναντήσεις στο εγγύς μέλλον για να συζητήσει την πρόταση λύσεων και παρεμβάσεων” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ζόραν Λάκοβιτς σημειώνεται πως ήρθε στην Ελλάδα πριν από σχεδόν τρία χρόνια προκειμένου να δει τι συμβαίνει στη χώρα με τις κατηγορίες για χειραγωγούμενα παιχνίδια, με στόχο τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments