Ελλάδα

Κορονοϊός Ιταλία: Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές από την Ελλάδα

Κορονοϊός Ιταλία: Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές από την Ελλάδα
Κορονοϊός Ιταλία: Με εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται από τη χώρα μας προς την Ιταλία.

Κορονοϊός Ιταλία: Εντολή για αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών από την Ελλάδα προς την Ιταλία, λόγω κορονοϊού, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, με φόντο τα συνεχόμενα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εμφανιστεί στην Ιταλία και κατόπιν εισήγησης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αποφασίστηκε να υπάρξει προληπτική δράση, με στόχο την προστασία των μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Η αναστολή των εκδρομών γίνεται μέχρι νεοτέρας.

«Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας», πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Προανήγγειλε, δε, ότι θα εκδοθούν σχετικές εγκύκλιοι για κάθε δομή εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα, στη γειτονική χώρας έγινε γνωστό πως ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε από τον κορονοϊό.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λομβαρδίας, Τζούλιο Γκαλέρα, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters σε δημοσιογράφους ότι το τρίτο θύμα ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα από την πόλη Κρέμα, ανατολικά του Μιλάνου, η οποία έπασχε από καρκίνο. Δύο άλλοι ηλικιωμένοι ασθενείς στη βόρεια Ιταλία έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 48 ώρες.

Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα προσεγγίζουν πλέον τα 150.

Νωρίτερα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως ακυρώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι της Βενετίας. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής αρχής του Βένετο Λούκα Ζάια, η αναστολή των εκδηλώσεων ξεκινά από το απόγευμα της Κυριακής. Το καρναβάλι, το οποίο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, θα διαρκούσε έως και την Τρίτη.

Επίσης, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του όλη την εβδομάδα, ως προληπτικό μέτρο κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. Όπως ανέφερε υπάρχει ενδεχόμενο να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments