Διεθνή

Τουρκία – Συρία: Στρατιώτες τραυματίστηκαν στην Ιντλίμπ από πυρά του Άσαντ

Τουρκία – Συρία: Στρατιώτες τραυματίστηκαν στην Ιντλίμπ από πυρά του Άσαντ
Τουρκία - Συρία: Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας από πυρά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τουρκία – Συρία: Αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αφού οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την Δαμασκό στόχευσαν ένα τουρκικό στρατιωτικό κομβόι, με πυρά βαρέως πυροβολικού, αναγκάζοντας το να κινηθεί προς τα βόρεια, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Τουρκία έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες στο Ιντλίμπ κατά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την ενεργοποίηση επιθετικών πολεμικών επιχειρήσεων από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για την ανακατάληψη εδαφών στην αναφερόμενη περιοχή που ήταν το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών. Οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει ένα νέο κύμα περίπου ενός εκατομμυρίου προσφύγων από την επαρχία Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα.

Συνάντηση κορυφής για την Ιντλίμπ ανακοίνωσε ο Ερντογάν:

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας στις 5 Μαρτίου για να συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή του Ιντλίμπ στην Συρία, όπου η πρόσφατη επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Δαμασκού έχει προκαλέσει την έξοδο ενός εκατομμυρίου κατοίκων. «Εξέφρασα ξεκάθαρα στον Βλαντίμιρ Πούτιν την αποφασιστικότητά μας για την Ιντλίμπ. Το ανέφερα επίσης στην Άνγελα Μέρκελ και στον Εμανουέλ Μακρόν. Στις 5 Μαρτίου θα συναντηθούμε με τους Πούτιν, Μακρόν και Μέρκελ και θα μιλήσουμε γι΄αυτό εκ νέου», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments