Διεθνή

Κορωνοϊός: Ουρές χιλιομέτρων για μια μάσκα στη Νότια Κορέα – Περιμένουν υπομονετικά για ώρες

Κορωνοϊός: Ουρές χιλιομέτρων για μια μάσκα στη Νότια Κορέα – Περιμένουν υπομονετικά για ώρες
Κορωνοϊός: Ατελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί στη Νότια Κορέα

Κορωνοϊός: Aτελείωτες ουρές έχουν σχηματιστεί στη Νότια Κορέα από απλούς πολίτες, που περιμένουν υπομονετικά έξω από καταστήματα προκειμένου να φτάσει η σειρά τους και να προμηθευτούν τις πολυπόθητες χειρουργικές μάσκες για να προστατευτούν από τον Κορωνοϊό.

Ένα drone καταγράφει το σκηνικό στην πόλη Νταεγκού, στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι πολίτες κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο, έξω από σούπερ μάρκετ στην Νταεγκού θεωρώντας ότι, με την αγορά μιας χειρουργικής μάσκας, θα προστατευτούν από την “μανία” του κορωνοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία τόσο εντός όσο κι εκτός της Κίνας.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα κατέγραψε ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων με περισσότερα από 700 νέα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον covid-19 έχουν σχέση με την «Εκκλησία Σιντσεόνζι του Ιησού» στην πόλη Ντεγκού.

Σε έλλειψη οι χειρουργικές μάσκες στη Γαλλία

Εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό παρήγγειλε η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στα φαρμακεία της χώρας οι χειρουργικές μάσκες είχαν γίνει «καπνός».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, έδωσε χθες εντολή στις αρχές να προμηθευτούν εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες τύπου «FFP2».

Οι μάσκες αυτές είναι εφοδιασμένες με διάταξη φιλτραρίσματος σκόνης και παθογόνων και προορίζονται για το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς.

Οι μάσκες αυτές προστατεύουν από μέτρια επίπεδα σκόνης, καθώς και από στερεά και υγρά αερολύματα. Επιπλέον, έχουν υψηλότερο επίπεδο προστασίας από ότι οι χειρουργικές μάσκες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments