Οικονομία

Θεσσαλονίκη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Υποβολή προτάσεων των δήμων για τα έργα πρασίνου

Θεσσαλονίκη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Υποβολή προτάσεων των δήμων για τα έργα πρασίνου
Θεσσαλονίκη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: O Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ανέφερε ότι στόχος των έργων είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η αύξηση του αστικού πρασίνου, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα και ο περιορισμός του θορύβου. 

Θεσσαλονίκη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη: Από αύριο 25 Φεβρουαρίου 2020 καλούνται οι οκτώ δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της “Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ)” να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση έργων πρασίνου, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στο αστικό περιβάλλον. Ειδικότερα,  οι παρεμβάσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν αφορούν τη δημιουργία πράσινων δωμάτων, κάθετων κήπων, διαδρομών για την αναψυχή των πολιτών και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου.

Σημειώνεται πως οι οκτώ Δήμοι που θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους ως τις 30 Ιουνίου 2020  είναι οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα (Καλοχώρι), Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία). Την πρόσκληση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι στόχος των έργων που θα γίνουν είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της ποιότητας ζωής στην πόλη, η αύξηση του αστικού πρασίνου, η βελτίωση της ποιότητας του αέρα και ο περιορισμός του θορύβου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments