Άποψη

Η “συμβουλή” Τόσκα στα ελληνοτουρκικά;

Η “συμβουλή” Τόσκα στα ελληνοτουρκικά;
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος γράφει στο Blog του στο pagenews.gr για την Ελλάδα που ακολουθεί την τακτική του ύπνου στα ελληνοτουρκικά.

Ο Νίκος Τόσκας ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε συμβουλεύσει τους πολίτες να κάνουν ότι κοιμούνται αν αντιληφθούν ότι διαρρήκτες έχουν μπει στο σπίτι τους. Η συμβουλή δεν ήταν λανθασμένη, αλλά η κριτική που δέχτηκε ο τότε υπουργός του Πολίτη ήταν έντονη και σκληρή.  Η συμβουλή Τόσκα ,φαίνεται ότι έχει περάσει και στα ελληνοτουρκικά. Και βέβαια σ΄ αυτή τη περίπτωση δεν απλά λάθος. Είναι καταστροφή…

Η κατάσταση που έχει επιβάλλει σε καθημερινή βάση η Τουρκία στο Αιγαίο είναι απλά ασύλληπτη! Δεν είναι οι αριθμοί των παραβιάσεων που προβληματίζουν και ανησυχούν. Είναι η ένταση των προκλήσεων. Όταν κάθε μέρα γίνονται πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, δεν μπορείς να παριστάνεις ότι “κοιμάσαι”…Δεν αναφερόμαστε φυσικά στην Πολεμική Αεροπορία και στους χειριστές και μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναφερόμαστε στην πολιτική ηγεσία, η οποία άγνωστο γιατί έχει επιλέξει να παρακολουθεί σιωπηλά τα καθημερινά αίσχη των Τούρκων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση τηρεί κάτι σαν στάση αναμονής, αλλά ουδείς καταλαβαίνει τι περιμένει να αλλάξει από μόνο του στα ελληνοτουρκικά.

Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί το θέμα της τουρκικής συμπεριφοράς εναντίον ενός κράτους -μέλους των δύο αυτών “οικογενειών”, δεν γίνεται κάθε μέρα θέμα στις Βρυξέλλες. Γιατί δεν γίνεται “φασαρία μεγάλη” από την Ελλάδα. Γιατί δεν “γκρινιάζουμε”. Γιατί δεν “φωτίζουμε” το θέμα με όσο το δυνατόν πιο έντονο τρόπο. Γιατί σιωπούμε, σαν να ΄μαστε έτοιμοι “να μάθουμε να ζούμε και με τις υπερπτήσεις”!

Θα σπεύσουν πολλοί να ρωτήσουν “και τι να κάνουμε, καταρρίψεις”; Η Ελλάδα έχει κάνει την επιλογή της από το 1974 και αυτή είναι γνωστή. Οι παραβιάσεις των Τούρκων αντιμετωπίζονται με αναγνώριση-αναχαίτιση και αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από την Πολεμική Αεροπορία. Όμως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που αναφερόμαστε στα ελληνοτουρκικά να τα κάνουμε όλα “μαύρο-άσπρο”. Ή διάλογο άνευ όρων ή πόλεμος! Υπάρχει τεράστια απόσταση να διανύσουμε μεταξύ αυτών των δύο και πάρα πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε .

Δεν είναι λύση να “στρουθοκαμηλίζουμε” ,πιστεύοντας ότι “μπόρα είναι θα περάσει”. Δυστυχώς όποιος έχει δει τις αναφορές των χειριστών μας, για τον τρόπο που πετούν οι Τούρκοι, ειδικά τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο, διαπιστώνει ότι η πιθανότητα ενός ατυχήματος γίνεται κάθε μέρα όλο και μεγαλύτερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments