Άποψη

Το μεταναστευτικό φέρνει εξελίξεις

Το μεταναστευτικό φέρνει εξελίξεις
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης μέσα από το blog του στο Pagenews.gr σχολιάζει τις εικόνες των συγκρούσεων των κατοίκων των νησιών με τα ΜΑΤ και εξηγεί γιατί το σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών θα αποτύχει.

Όποτε οι εικόνες αυτές κάνουν την εμφάνισή τους, σημαίνει ότι έχει αρχίσει το άδειασμα της πολιτικής κλεψύδρας. Ο ρυθμός ροής της πολιτικής άμμου δεν είναι πάντα ο ίδιος, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων: Του χρόνου που έχει μεσολαβήσει από τις εκλογές, του πολιτικού κεφαλαίου που έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, της σοβαρότητας του θέματος που προκαλεί την κρίση, των επιδόσεων σε άλλους τομείς του κυβερνητικού έργου, του πλήθους και του είδους των θιγομένων κλπ.

Πάντως, όποτε ξεκινούν οι σκηνές με ΜΑΤ να δέρνουν πολίτες το ρολόι της πολιτικής φθοράς έχει αρχίσει να μετράει.

Οι εικόνες με διμοιρίες ΜΑΤ να ξυλοκοπούν και να κάνουν επίθεση με χημικά σε νησιώτες επειδή δεν δέχονται τη δημιουργία μουσουλμανικών πόλεων στα νησιά τους σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία άρχισε να καταναλώνει το πολιτικό κεφάλαιό της νωρίς. Πολύ νωρίς. Η ανυποληψία του ΣΥΡΙΖΑ και η νωπή εκλογική ήττα του όπως και οι πρόσφατες μνήμες από την αλγεινή για τους περισσοτέρους διακυβέρνησή του, μπορεί να εξασφαλίζει στη ΝΔ δημοσκοπική απόσταση ασφαλείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι τάσεις θα μείνουν «κλειδωμένες» για πάντα. Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός, καταστάσεις ανατρέπονται, το στοιχείο του χάους είναι πάντα παρόν.

Το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο ένα δύσκολο και ευαίσθητο θέμα που αγγίζει όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως γεωγραφικής εγγύτητας με τα γεγονότα διότι εκλαμβάνεται ως εθνική απειλή επειδή όπου οξύνεται αποσταθεροποιεί τις τοπικές κοινωνίες. Η δυναμική του είναι τέτοια που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις εθνικών διαστάσεων.

Η επιβολή δια της βίας μία καταφανώς λάθος πολιτικής σε ένα μείζον θέμα που έχει προεκτάσεις κοινωνικές, δημογραφικές, ασφαλείας, οικονομικές, επιχειρησιακές, θα έχει συνέπειες. Ήδη έχει. Οι αντιδράσεις δεν θα περιοριστούν στα νησιά που υφίστανται τη ανόητη κυβερνητική βία. Οι εντυπώσεις διασπείρονται σε όλη τη χώρα. Το να δέρνεις Έλληνες πολίτες για να τους αναγκάσεις να δεχθούν τη μόνιμη εγκατάσταση παράνομων μεταναστών και δη παντελώς ξένου και ασύμβατου πολιτισμικού υπόβαθρου οι ροές των οποίων μάλιστα χειραγωγούνται από την Τουρκία είναι πολιτικά ηλίθιο και εθνικά απεχθές.

Όλα αυτά επειδή η κυβέρνηση αρνείται να πράξει το αυτονόητο το οποίο της το προτείνουν και κυβερνητικοί βουλευτές και στελέχη που αντιλαμβάνονται διαυγέστερα τα γεγονότα και τις προεκτάσεις τους:

Να μεταφέρει όλους ανεξαιρέτως του παράνομα εισελθόντες σε ακατοίκητο νησί αφού προηγουμένως φτιάξει υποδομές, ανάλογες με αυτές που φτιάχνει δια της βίας στα νησιά του Αιγαίου και από εκεί να εξετάζεται το καθεστώς του καθενός. Η υποχώρηση στη αριστερή προπαγάνδα και στις ψυχολογικές επιχειρήσεις των δουλεμπόρων και των παραφυάδων τους που θησαυρίζουν εις βάρος της χώρας από την παράνομη διακίνηση ανθρώπων είναι συνταγή αυτοκαταστροφής. Δεν είναι ευχάριστό να βλέπει ο ελληνικός λαός τη ΝΔ, την οποία πλειοψηφικά στήριξε εκλογικά για να απαλλαγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, να αποφασίζει να αυτοκτονήσει πολιτικά. Το σοβαρότερο όμως είναι ότι παρασύρει στην αυτοκαταστροφή της τη χώρα.

Τα πλάνα με δημάρχους και ιερείς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο από τα χημικά των ΜΑΤ θα έχουν συνέπειες. Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί διότι οι αριθμοί και η πραγματικότητα θα το ξεπεράσουν. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι το μεταναστευτικό, για την ακρίβεια η διαχείριση του μεταναστευτικού, θα οδηγήσει με ορίζοντα εξαμήνου σε εθνικές εξελίξεις και πιθανόν εκλογές. Και άδηλη επόμενη ημέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments