Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Στους έντεκα οι νεκροί – Εκατοντάδες κρούσματα

Κορωνοϊός Ιταλία: Στους έντεκα οι νεκροί – Εκατοντάδες κρούσματα
Κορωνοϊός Ιταλία: Ακόμη τέσσερις νεκροί στη γειτονική χώρα - Τα 322 έχουν φτάσει σε χρόνο ρεκόρ τα κρούσματα.

Δραματική είναι η κατάσταση στην βόρεια Ιταλία καθώς άλλοι τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό πέθαναν. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας σήμερα, μια έκβαση που αυξάνει σε 11 τον απολογισμό των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ο ‘Αντζελο Μπορέλι δήλωσε στον Τύπο ότι οι τρεις νεκροί ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών και προέρχονταν από την πλέον πληγείσα περιοχή, τη Λομβαρδία, ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι πέθανε μια ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενέτο. Πρόσθεσε ότι αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

Εξαπλώνεται σε Φλωρεντία και Σικελία

Κρούσματα κορονoϊού καταγράφονται στην Kεντρική και Nότια Ιταλία. Ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στην Φλωρεντία. Εξάλλου μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά. Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κόντε: “Παραμένουμε ασφαλείς σαν χώρα”

Οι νεκροί και τα κρούσματα μπορεί να αυξάνονται, ωστόσο ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε νωρίτερα πως η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τον τουρισμό. «Η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τα ταξίδια και τον τουρισμό, πιθανώς ασφαλέστερη από πολλές άλλες», δήλωσε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Κόντε είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ιού σύντομα θα αποδώσουν, ενώ επαίνεσε τις υπηρεσίες υγείας της χώρας. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κλείσιμο σχοείων σε περιοχές που δεν κινδυνεύουν» συμπλήρωσε. «Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε περιοριστικό αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Κόντε σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι από τις «πιο σχολαστικές και αποτελεσματικές στον κόσμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments