Κόσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός: Στον «αέρα» η διεξαγωγή τους

Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός: Στον «αέρα» η διεξαγωγή τους
Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός: Μέλος της ΔΟΕ, δήλωσε στο Associated Press ότι μπορεί και να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού - Υπάρχουν ήδη σενάρια για μεταφορά των Αγώνων στο Λονδίνο.

Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός: Τις τελευταίες μέρες έχουν ακουστεί πάρα πολλά για την «τύχη» των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Οι Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο διάστημα 24/7-9/8 κινδυνεύουν ακόμη και με ακύρωση λόγω του κορωνοϊού. Τουλάχιστον αυτό δήλωσε στο Associated Press το μέλος της ΔΟΕ Ντικ Πάουντ.

Συγκεκριμένα είπε:

«Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία.

Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας» σημείωσε αρχικά ο Καναδός παράγοντας.

Εν συνεχεία τόνισε:

«Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Παρόλα αυτά η οργανωτική επιτροπή τονίζει ότι όλα προχωρούν κανονικά, ενώ ήδη κυκλοφορεί και σενάριο να φιλοξενηθούν από το Λονδίνο που τους διοργάνωσε το 2012.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments