Άποψη

Εμφύλιος για χάρη των μεταναστών του Ερντογάν

Εμφύλιος για χάρη των μεταναστών του Ερντογάν
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα επεισόδια στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεγάλο όπλο του Ερντογάν που λέγεται "παράνομη μετανάστευση".

Τουρκικά drones πετούν πάνω από τα νησιά του Αιγαίου στα οποία εκτυλίσσονται τα επεισόδια. Αυτά που καταγράφον και μεταδίδουν στον θάλαμο επιχειρήσεων πρέπει να προκαλούν ρίγη ικανοποίησης στον Ταγίπ Ερντογάν και στους Τούρκους αξιωματούχους. ΜΑΤ δέρνουν ανηλεώς νησιώτες, κάτοικοι ξυλοκοπούν αστυνομικούς, χημικά χρησιμοποιούνται εναντίον του πλήθους αδιακρίτως ακόμα και σε παιδιά και γυναίκες, ιερωμένοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο κακοποιημένοι από τις δυνάμεις καταστολής, δήμαρχοι τραυματίζονται, εκατέρωθεν καταγγελίες ότι ο κόσμος πήρε τις καραμπίνες και οι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα, οι εθνοφύλακες επιχειρούν να παραδώσουν τα όπλα τους, μαρτυρίες για χρήση πλαστικών σφαιρών.

Προφανώς αυτό που σκέπτονται οι Τούρκοι είναι ότι το σχέδιό υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδας με χρήση, μεταξύ άλλων, του ασύμμετρου όπλου της παράνομης μετανάστευσης εξελίσσεται με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ό,τι μπορούσαν να υποθέσουν. Δεν είναι μόνο η γενική καταπόνηση της χώρας, η πληθυσμιακή αλλοίωση, η διάρρηξη του ήδη ταλαιπωρημένου κοινωνικού ιστού. Οι σκηνές παραπέμπουν σε μίνι εμφύλιο με προοπτική ψυχικής αποξένωσης και καταρράκωσης του ακριτικού πληθυσμού από τον εθνικό κορμό…

Αυτά που έγιναν δεν είδαν στο σύνολό τους το φως της δημοσιότητας.

Άνθρωποι με τους οποίους μίλησα και οι οποίοι ήταν παρόντες στα γεγονότα περιέγραψαν τις κινήσεις των κατοίκων ως σχεδιασμό και εκτέλεση κανονικού αντάρτικου γι’ αυτό και οι αστυνομικοί τελικά περικυκλώθηκαν, πολιορκήθηκαν, απωθήθηκαν, ηττήθηκαν και τελικά απέτυχαν να επιβάλλουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Οι αρμόδιοι προχώρησαν προφανώς σε έναν επιπόλαιο σχεδιασμό θεωρώντας ότι θα είναι σχετικά εύκολη υπόθεση η εξουδετέρωση των αντιδρώντων νησιωτών. Έσφαλαν και σε ό,τι αφορά στην «επιχειρησιακή» τους ικανότητα και κυρίως σε ό,τι αφορά στην αποφασιστικότητά τους.

Όπως μου έλεγαν άνθρωποι από τη Λέσβο και τη Χίο οι σχεδιαζόμενες δομές επρόκειτο να κατασκευαστούν, και στις δύο περιπτώσεις, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά προσκυνήματα των δύο νησιών. Στη Λέσβο μεταξύ των Ιερών Μονών του Ταξιάρχη Μανταμάδου (Αρχαγγέλου Μιχαήλ) και των Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και στη Χίο πλησίον εκκλησιών και μοναστηριών (Άγιος Νικόλαος, Άγιος Γέωργιος, άλλος Άγιος Γεώργιος, έτερη Μονή του Ταξιάρχη). Θα κατασκευαστούν δηλαδή μουσουλμανικές πόλεις εγγύς σε ιερούς χριστιανικούς τόπους τους οποίους επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και μία ζωτική οικονομική δραστηριότητα για τους κατοίκους των νησιών τα οποία δεν έχουν τον «κλασικό» τουρισμό με την έννοια που έχουν οι Κυκλάδες.

Οι κάτοικοι εξέλαβαν, ορθώς, τη δημιουργία των κέντρων ως μόνιμη εγκατάσταση μουσουλμανικών πληθυσμών στα νησιά τους που θα ανατρέψουν δια παντός τη φυσιογνωμία τους, τη δημογραφία τους, την κοινωνία τους, τη δυνατότητα βιοπορισμού τους και εντέλει την ίδια τη ζωή τους, τη δική τους και των παιδιών τους.

Και όταν κάποιος πολεμάει για τη ζωή του και των παιδιών του είναι αποφασισμένος για όλα, ό,τι και αν αυτό σημαίνει. Η απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που πήγαν ως ενισχύσεις για να καταστείλουν τις αντιδράσεις είναι ορθή και θα λειτουργήσει εκτονωτικά. Αν στη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρωθεί η επικράτηση της κοινής λογικής και ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, δομές μεταναστών μόνο σε ακατοίκητο νησί, τότε σκηνές εμφυλίου σαν αυτές που είδαμε δεν θα επαναληφθούν. Δεν είναι δυνατόν να δέρνονται μεταξύ τους Έλληνες για χάρη των λαθρομεταναστών και των σχεδίων του Ερντογάν. Αν δεν επικρατήσει η κοινή λογική, τότε κάποιοι θα φέρουν βαριές ευθύνες για αυτά που θα γίνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments