Άποψη

Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες μας;

Ποιος θα μας προστατεύσει από τους προστάτες μας;
Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όσον αφορά τα όργανα της τάξης και σχολιάζει το κατά πόσο είναι καταρτισμένοι οι αστυνομικοί.

Πριν από δύο μήνες ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙΑΣ, που προέκυψε με τις 1500 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και εξετάσεων και τους είπε περιφραστικά αυτό που είχε πει ο πατέρας του περίπου πριν 30 χρόνια πάλι σε αστυνομικούς: “εσείς είσαστε το κράτος”. Τα αποτελέσματα του νέου δόγματος του νόμου και της τάξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, άρχισαν να γίνονται αισθητά πλέον στην κοινωνία. Στην αρχή ήταν περιστατικά όπου έγδυσαν κυριολεκτικά νεαρούς και νεαρές στη μέση του δρόμου γιατί δήθεν έψαχναν για ναρκωτικά. Στην συνέχεια ένας από αυτούς καταγράφηκε να χτυπά νεαρό τσιγγάνο.

Πριν από δύο εβδομάδες δύο από τους νέοπροσληφθέντες 1500, ενεπλάκησαν σε επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο στο γκάζι και το υπηρεσιακό όπλο του ενός εκπυρσοκρότησε. Χθες βγήκε στην δημοσιότητα βίντεο το οποίο δείχνει άλλον, μέλος κι αυτός της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος πήγε στην ΑΣΟΕΕ, μπήκε σε πανεπιστημιακό χώρο και όταν τον κατάλαβαν έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο. Τόσο οι δύο στο Γκάζι όσο και έτερος στον πανεπιστημιακό χώρο ήταν εκτός υπηρεσίας. Είχαν βγει για να διασκεδάσουν, αλλά παρόλα αυτά είχαν επάνω τους τα υπηρεσιακά τους περίστροφα και δεν δίστασαν να τα βγάλουν. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να δείξει ότι εφαρμόζει πολιτική πυγμής, προσέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίχως εξετάσεις, προφανώς με ρουσφέτια 1500 ειδικούς φρουρούς.

Χωρίς να περάσουν από την σχολή που προϋποθέτει πανελλήνιες εξετάσεις και διόμισι χρόνια σπουδών τους τοποθέτησαν στην μάχιμη μονάδα ΔΙΑΣ και τους ξαμόλυσαν να κάνουν βόλτες στο κέντρο της Αθήνας για να ικανοποιείται το αίσθημα των νοικοκυραίων μικροαστών και να παίρνει πολιτικούς πόντους ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μήπως και κρατήσει την θέση του υπουργού. Δίχως εκπαίδευση και φυσικά χωρίς καμία κουλτούρα υπηρεσίας και προσφοράς στην κοινωνία, χωρίς νοοτροπία αστυνομικού αλλά μάλλον καουμπόι, μέσα σε μία κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα που επιβραβεύει το ότι με την κυβέρνηση της δεξιάς “έχουν λυμμένα τα χέρια”, όπως τους λένε συνέχεια οι συνδικαλιστές τους.

Είναι φυσικό οι νεαροί να κουβαλάνε παντού τα υπηρεσιακά τους περίστροφα και να τα βγάζουν όταν μπλέκουν σε δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως προκαλούν οι ίδιοι. Γιατί εφόσον δεν υπήρχε κάποιο περιστατικό γιατί μπήκε μέσα στην σχολή ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ, προκαλώντας όποιον φοιτητή και πολίτη δεν έχουν νεκρωθεί τα εγκεφαλικά του κύτταρα από την προπαγάνδα των ενσωματωμένων ΜΜΕ; Την βρώμικη δουλειά ανέλαβε η νεολαία της ΝΔ η οποία απάντησε στην καταγγελία του Νίκου Φίλη κατηγορώντας τον ότι θεωρεί εκ των προτέρων ένοχο τον αστυνομικό.

Θα περίμενε κανείς από μία δημοκρατική πολιτική νεολαία να είναι στο πλευρό των φοιτητών που υποτίθεται ότι εκφράζει και όχι των δυνάμεων καταστολής.

Έτσι δείχνουν, τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και η νεολαία του, πώς εννοούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όποιος αμόρφωτος και ανεκπαίδευτος νεοπροσληφθείς μπορεί να μπαίνει οπλισμένος στον χώρο του Πανεπιστημίου. Το θέμα όμως είναι ευρύτερο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να κάνει επικοινωνία δημιουργεί μία εστία κινδύνου για την κοινωνία. Τελικά ποιος θα μας προστατεύσει από τους αλαζόνες πολιτικούς και τα αποχαλινωμένα όργανά τους; 

ΥΓ. 1:  Είναι φυσικά θέμα ιεράρχησης αξιών και προτεραιοτήτων ότι μία κυβέρνηση αποφασίζει με συνοπτικές διαδικασίες να διαθέσει πόρους από το υστέρημα της κοινωνίας για να προσλάβει 1500 αστυνομικούς και όχι 1500 γιατρούς ή νοσηλευτές, δασκάλους ή καθηγητές. 

ΥΓ.2: Αν προσλάβει άλλους 10.000 μπορεί και να φέρει αποτέλεσμα στη μείωση της εγκληματικότητας. Το πραγματικά ζητούμενο όμως είναι σε μία κοινωνία που υποφέρει να κάνει αποτελεσματική διαχείριση των πόρων και του έμψυχου δυναμικού. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments