Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για Ιντλίμπ: “Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα απωθήσουμε το συριακό καθεστώς”

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για Ιντλίμπ: “Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα απωθήσουμε το συριακό καθεστώς”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για Ιντλίμπ: Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του σχεδιάζει να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από τα στρατιωτικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για Ιντλίμπ: Ο Τούρκος πρόεδρος παρά την προώθηση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία κυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να απωθήσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από τα στρατιωτικά παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Ειδικότερα σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του AKP ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως ελπίζει ότι το ζήτημα της χρήσης του εναέριου χώρου της Ιντλίμπ θα επιλυθεί σύντομα.

Η Ρωσία ελέγχει τον εναέριο χώρο και βομβαρδίζει καθημερινά τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες υποστηρίζοντας την επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Η Τουρκία «δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω» στην Ιντλίμπ, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι: «Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα απωθήσουμε το συριακό καθεστώς έξω από τα σύνορα που έχουμε ορίσει. Η προθεσμία που έχουμε δώσει στο καθεστώς για να εγκαταλείψει τις ζώνες όπου έχουν περικυκλωθεί τα παρατηρητήριά μας φθάνει στο τέλος της. Σχεδιάζουμε την απελευθέρωση, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αυτών των παρατηρητηρίων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου», τόνισε ο Ερντογάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments