Άποψη

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό
Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr σχολιάζει τα όσα θλιβερά συμβαίνουν σε Λέσβο και Χίο με τα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των κατοίκων για τη κατασκευή των κλειστών δομών φιλοξενίας των μεταναστών.

Ούτε τα εκτεταμένα επεισόδια και οι εντυπωσιακές εικόνες από τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών της Λέσβου και της Χίου, δεν στάθηκαν ικανά να βγάλουν τα συστημικά ΜΜΕ από τον βαθύ φιλοκυβερνητικό τους ύπνο. Ακόμη και τα site με τιμητική εξαίρεση το pagenews που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην Λέσβο, είτε αντιπαρήλθαν τα γεγονότα είτε τα υποβάθμισαν και σε κάθε περίπτωση παρουσίασαν απλώς τις κυβερνητικές διαρροές μέσα από την οπτική των “επιθέσεων των κατοίκων στους αστυνομικούς”.

Τα γεγονότα είναι ισχυρά και το μόνο που πετυχαίνουν τα ΜΜΕ είναι να επιβεβαιώνουν το διαζύγιό τους από την κοινωνία και από την πραγματική ενημέρωση. Τα εκτεταμένα επεισόδια δείχνουν το απόλυτο φιάσκο της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό μεταναστευτικό τους επτά μήνες της διακυβέρνησης των αρίστων. Στην αρχή απέδωσαν το πρόβλημα με περισσή ελαφρότητα στην “κυρία Τασία” και μετά παρακολουθούσαν στη Μόρια να αυξάνονται καθημερινά οι πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι που πλησιάζουν τους 30.000.

Η κατάσταση είναι ασφυκτική και για τους κατοίκους και για τους μετανάστες. Εν τέλει προκειμένου να μην δυσαρεστήσει το επιτελικό κράτος την πολυπληθή ακροδεξιά του πελατεία στην ηπειρωτική Ελλάδα, πήρε την απόφαση να μην αποσυμφορήσει τα νησιά και να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως εκ των πραγμάτων θα μετατραπούν τα ημίκλειστα ή κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά. Και όταν είδαν τις αντιδράσεις των κατοίκων και των τοπικών αρχών αποφάσισαν να τους περιφρονήσουν, να παρακάψουν την κανονική νομοθετική διαδικασία και να προχωρήσουν με καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επιτάξεις περιουσιών. Και στην συνέχεια πήραν την επίσης λανθασμένη απόφαση να στείλουν δυνάμεις καταστολής να κάνουν απόβαση ωσάν να είναι δυνάμεις κατοχής.

Έτρεχε και δεν έφθανε πανικόβλητο χθες το Μέγαρο Μαξίμου να μαζέψει το μπάχαλο που δημιούργησε και τον κίνδυνο να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και να έχουμε θύματα. Κατέληξε ο πρωθυπουργός σε εκείνο που θα έπρεπε να έχει κάνει από την αρχή, να καλέσει τον περιφερειάρχη και τους τοπικούς παράγοντες στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση. Μόνο που πλέον είναι αργά. Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνησε στον περιφερειάρχη -που μέχρι τώρα αρνιόταν να τον δεχθεί στο Μαξίμου- και του είπε σε έντονο ύφος ότι εκείνος φταίει για την κατάσταση στα νησιά. Ωσάν να ήταν υποχρεωμένος ο εκλεγμένος περιφερειάρχης να προδώσει τους πολίτες που τον εξέλεξαν για να είναι αρεστός στην κεντρική εξουσία. Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κώστας Μουτζούρης του απάντησε ότι υπεύθυνη είναι η κυβερνητική πολιτική και του είπε ότι αν δεν αποσυρθούν τα ΜΑΤ και δεν αρθούν οι επιτάξεις δεν θα πάει να τον συναντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δύσκολη κατάσταση για τον πρωθυπουργό καθώς αποδεικνύεται ότι το τέρμα του αντιδημοκρατικού κατήφορου είναι ο αυταρχικός πάτος.

ΥΓ. Θλιβερή φιγούρα σε όλα αυτά ο κατ όνομα υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους κατοίκους της Χίου στην οποία εκλέγεται για την εμπνευσμένη πολιτική του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments