Αθλητισμός

Σούπερ Λιγκ μεταδόσεις: Η διοργανώτρια φέρνει το αθλητικό “Netflix”

Σούπερ Λιγκ μεταδόσεις: Η διοργανώτρια φέρνει το αθλητικό “Netflix”
Σούπερ Λιγκ μεταδόσεις: Λύση σε όσες ομάδες μείνουν χωρίς τηλεοπτική στέγη τη επόμενη αγωνιστική περίοδο φαίνεται πως βρήκε η διοργανώτρια μπαίνοντας σε συζητήσεις με το όπως λέγεται αθλητικό "Netflix".

Σούπερ Λιγκ μεταδόσεις: Τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι διαχρονικά μια από τις κύριες πηγές εσόδων των ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα τελευταία χρόνια η διάσπαση αυτών έχει προκαλέσει ντόμινο, με αρκετές ομάδες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος μάλιστα δεν αποκλείεται να θέσει ορισμένες ομάδες εκτός τηλεοπτικής διαφημιστικής πίτας. Η διοργανώτρια αναζητά ήδη λύση στο πρόβλημα προκειμένου το καλοκαίρι το πρόβλημα να έχει λυθεί και όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα να έχουν τηλεοπτική στέγη.

Όπως αναφέρει η Livesport, η Σούπερ Λιγκ θα ξεκινήσει άμεσα επαφές με τον τηλεοπτικό πάροχο DAZN προκειμένου να στεγαστούν οι ομάδες που την επόμενη χρονιά δεν θα έχουν τηλεοπτική στέγη ή δεν θελήσουν να ανανεώσουν με τις υπάρχουσες. Το συγκεκριμένο κανάλι λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο με το δημοφιλές Netflix. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται εξοπλισμό ή δορυφορική κεραία για να λειτουργήσει, ενώ η εικόνα μεταδίδεται μέσω ίντερνετ σε τηλεοράσεις, υπολογιστές, tablet, κινητά τηλέφωνα κ.α.

Η υπηρεσία αυτή τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Βραζιλία και Καναδά. Όσο για τον τρόπο συνεργασίας της πλατφόρμας με την εκάστοτε ομάδες, θα γίνει ως εξής: Οι ομάδες θα πληρώσουν ένα αντίτιμο στο DAZN ώστε να φιλοξενεί την εικόνα από αγώνες, εκδηλώσεις κλπ και θα εισπράττουν τα έσοδα από τις συνδρομές και τις χορηγίες που θα «κλείσουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments