Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τα δύο νέα κρούσματα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τα δύο νέα κρούσματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει να ανέρχεται στους τρεις.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλα δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας. Έτσι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας με την 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ανέρχονται σε τρία. Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν το παιδί της 38χρονης και άλλη μία νέα γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία. Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους. Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Το ΑΧΕΠΑ αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ψυχραιμία την κατάσταση:

Το υγειονομικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ψυχραιμία την κατάσταση μετά τη διάγνωση του κρούσματος κορωνοϊού στο ΑΧΕΠΑ, στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Μακεδονίας, παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ακόμη ότι στο ΑΧΕΠΑ τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας, αλλά παράλληλα σημειώνει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέτρα προστασίας.

«Οι ελλείψεις προσωπικού εξάλλου επιβεβαιώθηκαν από το ίδιο το υπουργείο Υγείας, καθότι με το πρώτο κρούσμα ανακλήθηκαν οι άδειες του προσωπικού. Θα πρέπει να βελτιωθεί η ετοιμότητα του συστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ζητά να γίνουν άμεσα προσλήψεις 2000 νοσηλευτών, γιατρών, παραϊατρικού προσωπικού, πληρωμάτων ασθενοφόρου, μόνιμων ή με σύμβαση δύο ετών. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει άμεσα να προμηθευτούν μέσα ατομικής προστασίας και οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία και οι ασθενείς να φοράνε μάσκες όταν πρέπει, καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση προσωπικού νοσοκομείων και πολιτών για το επιχειρησιακό σχέδιο που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments