Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αρμοδιότητα του Μάικ Πενς ο συντονισμός της αντίδρασης στο φονικό ιό

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αρμοδιότητα του Μάικ Πενς ο συντονισμός της αντίδρασης στο φονικό ιό
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος εξαιτίας της επιδημίας είναι τουλάχιστον προς το παρόν πολύ χαμηλός για τους Αμερικανούς.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε στον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς το συντονισμό της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ στην επιδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί το απόγευμα της Τετάρτης (πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδας). Ειδικότερα ανακοίνωσε ο Τράμπ: «Ορίζω τον Μάικ Πενς επικεφαλής» της αμερικανικής αντίδρασης στην επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός ο οποίος εμφανίστηκε το Δεκέμβριο στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρός του θα συνεργάζεται με «επαγγελματίες της υγείας» στο ζήτημα.

Ο Ρεπουμπλικάνος διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος εξαιτίας της επιδημίας είναι τουλάχιστον προς το παρόν «πολύ χαμηλός» για τους Αμερικανούς

«Είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε καθώς η ασθένεια θα εξαπλώνεται, εάν εξαπλωθεί», πρόσθεσε. Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει τη δαπάνη «οποιουδήποτε ποσού» είναι «επαρκές» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως η κυβέρνησή του έχει ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 2,5 δισεκατομμυρίων, ποσό που οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν πολύ μικρό. Αν το Κογκρέσο εγκρίνει μεγαλύτερο κονδύλι «θα το αξιοποιήσουμε», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments