Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό

Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό
Υπουργικό συμβούλιο: Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.

Υπουργικό συμβούλιο: Στη σκιά του μεταναστευτικού προβλήματος, αλλά και του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα, συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης. Στην ατζέντα της συνεδρίασης, η οποία θα λάβει χώρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα βρεθεί:

  • Η παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση
  • Η παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Η παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις»
  • Η παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
  • Η επιλογή αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπουργείο Δικαιοσύνης)

Πέραν των παραπάνω, στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν τόσο τα επόμενα βήματα στο μεταναστευτικό, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο, όσο και τα μέτρα προφύλαξης έναντι του νέου κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει στο γραφείο του στις πέντε σήμερα το απόγευμα τους αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου -ο περιφερειάρχης έθεσε τον εαυτό του εκτός κάδρου μετά την χθεσινή ακραία και προσβλητική συμπεριφορά του- προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στα νησιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τους καλέσει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι των κατοίκων των νησιών και βάση του αξιώματος τους. «Είναι προς όφελος των ίδιων των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές, για να κλείσουν οι προβληματικές δομές που υποδέχονται σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες», αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός. Επίσης, θα ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την υλοποίηση του σχεδιασμού της για την διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού καθώς ούτε άλλη πρόταση υπάρχει στο τραπέζι ούτε υπάρχει άλλος δρόμος πέραν των κλειστών κέντρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments