Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Αρνητικές οι εξετάσεις τεσσάρων παιδιών

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Αρνητικές οι εξετάσεις τεσσάρων παιδιών
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων τεσσάρων παιδιών για κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Τα αποτελέσματα των εξετάσεων τεσσάρων παιδιών, που σχετίζονται με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα έφτασε σήμερα τα τέσσερα. Δύο είναι στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα. Τελευταίο «θύμα» του ιού είναι μια 36χρονη γυναίκα από την πρωτεύουσα, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, μετά την επιστροφή της από την Ιταλία, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ίδια ώρα, στο «ΑΧΕΠΑ» συνεχίζει να νοσηλεύεται και το πρώτο κρούσμα, η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και το 10χρονο παιδί της.

Ζητούν να ελεγχθούν μαθητές και δάσκαλοι που ταξίδεψαν στην Ιταλία:

Έπειτα από την εμφάνιση του τέταρτου κρούσματος, η χώρα βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ επικρατεί μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη του ιού με μαθητές και γονείς να ζητούν να ελεγχθούν συμμαθητές και εκπαιδευτικοί που ταξίδεψαν στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr σε σχολεία των Τρικάλων, αλλά και σε ιδιωτικά φροντιστήρια, έχουν κάνει λόγο για ζητήματα υγείας και ασφάλειας, τόσο τα ίδια τα παιδιά και όσο και οι γονείς. Η όλη ανησυχία ξεκινάει από το γεγονός ότι ορισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα στην Ιταλία, τις μέρες μάλιστα που παρουσίασε έξαρση ο κορωνοϊός.

Οι διευθύνσεις σχολείων και φροντιστηρίων προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση με ψυχραιμία, καταλαγιάζοντας τον πανικό που επικρατεί τόσο στην πόλη των Τρικάλων όσο και σε ολόκληρη τη χώρα. Σημειώνεται πως τα σχολεία και τα φροντιστήρια λειτουργούν κανονικά προς το παρόν, με πιθανό πάντως το σενάριο να κλείσουν σε περίπτωση εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments