Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: 8.400 άνθρωποι παρακολουθούνται – Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ολλανδία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: 8.400 άνθρωποι παρακολουθούνται – Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ολλανδία
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι 8.400 ταξιδιώτες εισήλθαν στην Καλιφόρνια μετά τις 2 Φεβρουαρίου με πτήσεις από την Ασία, ενώ και η Ολλανδία ανακοίνωσε το πρώτο της κρούσμα, έναν ασθενή που είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε πως αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών της Πολιτείας παρακολουθούν 8.400 ανθρώπους για τυχόν συμπτώματα του κορωνοϊού, οι οποίοι έφτασαν στην Πολιτεία με εμπορικές πτήσεις από χώρες με ιδιαίτερη ανησυχία, ιδιαίτερα από την Ασία. Η παρακολούθηση θα επικεντρωθεί σε 8.400 ταξιδιώτες που εισήλθαν στην Καλιφόρνια μετά τις 2 Φεβρουαρίου.

Η Πολιτεία έχει στη διάθεσή της αυτή τη στιγμή περίπου μόλις 200 σετ εξέτασης, έναν «ανεπαρκή» αριθμό, αλλά βρίσκεται σε «διαρκή επαφή με ομοσπονδιακές υπηρεσίες» που θα στείλουν έναν σημαντικό αριθμό νέων σετ εξέτασης μέσα στις ερχόμενες μέρες, δήλωσε ο Νιούσομ.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι το μέτρο αυτό είναι προληπτικό, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος μόλυνσης στον ευρύ πληθυσμό στην Πολιτεία παραμένει χαμηλός. Μέχρι σήμερα, η Πολιτεία έχει επιβεβαιώσει 33 κρούσματα του ιού, τόνισε ο Νιούσομ. Πέντε από τα άτομα αυτά έχουν φύγει από την Καλιφόρνια.

Παράλληλα και η Ολλανδία μετρά το πρώτο της επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πρόκειται για έναν ασθενή στην Ολλανδία βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν στις 27 Φεβρουάριου οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ο ασθενής από την πόλη Τίλμπουργκ της νότιας Ολλανδίας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία και πλέον νοσηλεύεται σε καραντίνα.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments