Πολιτισμός

Μουσείο Λούβρου έκθεση Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Κοσμοσυρροή στο Παρίσι – Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο επισκέπτες

Μουσείο Λούβρου έκθεση Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Κοσμοσυρροή στο Παρίσι – Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο επισκέπτες
Μουσείο Λούβρου έκθεση Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Η έκθεση περιλάμβανε 150 έργα του Ντα Βίντσι, ενώ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν δέκα πίνακες του μεγάλου αναγεννησιακού καλλιτέχνη.

Μουσείο Λούβρου έκθεση Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Το υπέρλαμπρο μουσείο του Λούβρου, ένα από τα μεγαλύτερα, δημοφιλέστερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, διοργάνωσε την έκθεση για τα 500 χρόνια από το θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι η οποία έλαβε τέλος με τις καλύτερες εντυπώσεις και πληρότητα στο εκατό τοις εκατό, έχοντας καταρρίψει όλα τα ρεκόρ για το μεγαλύτερο Μουσείο του κόσμου, αφού ο αριθμός των 1.071. 840 εισιτηρίων αποδεικνύει περίτρανα το γεγονός της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου.

«Είναι θαυμάσιο το γεγονός ότι ένας καλλιτέχνης της ιταλικής Αναγέννησης συνεχίζει να μαγεύει τόσο το μεγάλο κοινό», είπε σχετικά ο Ζαν-Λυκ Μαρτινέζ, διευθυντής του Λούβρου. Η έκθεση περιλάμβανε επίσης 150 έργα που είτε είχαν δημιουργηθεί από το χέρι του ίδιου του Λεονάρντο είτε από τους μαθητές του, ενώ ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει δέκα πίνακες του μεγάλου Ντα Βίντσι, τους μισούς δηλαδή από το συνολικό του έργο.

9.783 άτομα επισκέπτονταν ημερησίως το μουσείο στις 104 ημέρες που διήρκεσε η έκθεση

Η μεγάλη προσέλευση του κοινού για μια έκθεση  αφιερωμένη σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη, εξηγείται και από το γεγονός ότι υπήρξαν 46 επιπλέον νυκτερινά openings, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουσείου, η έκθεση παρέμεινε ανοιχτή και τις τρεις τελευταίες νύχτες. Σημειώνεται ότι η έκθεση με θησαυρούς από τον τάφο του Τουταγχαμών, στη Λα Βιλέτ, το 2019 είχε προσελκύσει 1,42 εκατομμύρια επισκέπτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments