Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός: Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν απέναντι στον Παναιτωλικό, ο Βαλμπουενά μπήκε αλλαγή, έβγαλε δύο ασίστ απλά και όμορφα και ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του αυξάνοντας μάλιστα στους 7 βαθμούς τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ που έμεινε στην ισοπαλία με την Ξάνθη.

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στον Παναιτωλικό και παρά την καλή ψυχολογία από την Άρσεναλ, δεν ήθελε πολύ για να στραβώσει το ματς. Ευτυχώς ήρθε το γκολ ΄του Μασούρα σε ένα πολύ κομβικό σημείο χρονικά και έδιωξε το άγχος από τους “ερυθρόλευκους”. Ο Μπουχαλάκης με “buzzer beater” διαμόρφωσε το 2-0, ενώ και τα δύο γκολ προήλθαν από ασίστ του τρομερού Βαλμπουενά.

Ο Μάκης Χάβος πάντως δεν είχε καμία διάθεση να παίξει η ομάδα του ποδόσφαιρο, αφού ο Παναιτωλικός κλείστηκε επιδεικτικά στα καρέ του και δεν είχε ούτε υποψία ευκαιρίας σε ολόκληρο το παιχνίδι. Πάντως, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ιδανικό για τον Ολυμπιακό. Ιδανικό γιατί αφενός κέρδισαν την ομάδα του Αγρινίου, αφετέρου γιατί μετά την γκέλα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη (1-1), αύξησαν τη διαφορά στους 7 πόντους από τον Δικέφαλο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς για μια ακόμα αγωνιστική έκανε το καθήκον της και αποθεώθηκε από τους χιλιάδες «ερυθρόλευκους» οπαδούς που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το 4-4-3 σε Τούμπα και Εμιρέιτς απέναντι σε ΠΑΟΚ και Αρσεναλ, επέστρεψε στο 4-4-2, βάζοντας στην επίθεση μαζί τους Χασάν και Ελ Αραμπί. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τους Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα και Ομάρ στην τετράδα της άμυνας. Οι Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Ραντζέλοβιτς στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τους Χασάν-Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε την ομάδα του με φουλ αμυντικό σχήμα και διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από τον Κνετ, θέλοντας να εγκλωβίσει τους Πειραιώτες. Ο έμπειρος κόουτς παρέταξε τον Παναιτωλικός με τους Κνετ, Κέβιν, Μαρσιάλ, Μαλή, Σίεστεντ, Ντάλσιο, Ταχάρ, Μουνιέ, Άλβαρες, Ντίας και Ντάουντα.

Το παιχνίδι

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πήραν την κατοχή της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να περιμένει στο δικό του μισό. Στο 4’ ο Ραντζέλοβιτς έκανε την κούρσα από δεξιά, γύρισε στον Ελ Αραμπί, αυτός έστρωσε στον Μπουχαλάκη, αλλά ο διεθνής χαφ δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και έφυγε άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι γύριζαν την μπάλα έξω από την περιοχή του Κνετ, με στόχο να βρουν τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο χρόνος κυλούσε, με τους παίκτες του Μάκη Χάβου να παίζουν συνεχώς πίσω από την μπάλα. Στο 29’ ο Σα δέχθηκε ένα εγκληματικό μαρκάρισμα από τον Μουνιέ, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να κλωτσάει στο κεφάλι τον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Μια φάση, που είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, αλλά ο Τσαγκαράκης του έδειξε απλά κίτρινη. Ούτε πήγε στο VAR, ούτε ειδοποιήθηκε για το εγκληματικό μαρκάρισμα του Μουνιέ. Οι γιατροί του Ολυμπιακού του έδεσαν το κεφάλι και ο Πορτογάλος συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.

Στο τελευταίο 10άλεπτο του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέβασε την πίεσή της και στο 45+2’ έβαλε γκολ με τον Ελ Αραμπί, το οποίο όμως ο διαιτητής ακύρωσε μετά την εισήγηση του VARίστα για οφσάιντ! Ο Ραντζέλοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Χασάν με κεφαλιά έδωσε στον Μαροκινό και αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Απαντες στο Καραϊσκάκη πανηγύρισαν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0. Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναιτωλικός έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μάκη Χάβο να αλλάζει τερματοφύλακα και τον Φερνάντες να παίρνει τη θέση του Κνετ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, αλλά αποφασισμένος να πάρει το τρίποντο της νίκης. Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την πίεσή τους και στο 53’ απείλησαν με τον Μπουχαλάκη. Ο Ομάρ γύρισε, ο διεθνής χαφ σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο. Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναιτωλικός έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μάκη Χάβο να αλλάζει τερματοφύλακα και τον Φερνάντες να παίρνει τη θέση του Κνετ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, αλλά αποφασισμένος να πάρει το τρίποντο της νίκης.

Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την πίεσή τους και στο 53’ απείλησαν με τον Μπουχαλάκη. Ο Ομάρ γύρισε, ο διεθνής χαφ σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 55’ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Ματιέ Βαλμπουενά αντί του Ραντζέλοβιτς και ο Γάλλος έπιασε αμέσως δουλειά, βοηθώντας τον Ολυμπιακό στο 60’ να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό της άμυνας του Παναιτωλικού. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μασούρας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Ο διεθνής άσος νίκησε Ταχάρ και Φερνάντες και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Στο 67’ ο Μαρτίνς έκανε δεύτερη αλλαγή, αναγκαστική αυτή τη φορά. Ο Μπα ένιωσε ενοχλήσεις, με τον Σισέ να παίρνει τη θέση του. Στο 68’ ο Βαμπουενά έκανε τη σέντρα, αλλά αρχικά ο Σισέ και στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί δεν κατάφεραν να εκτελέσουν. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 και πάλι με τον Μασούρα. Ο διεθνής άσος βγήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, είχε τετ α τετ με τον Φερνάντες, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Στο 73’ ο Μαρσιάλ πέταξε στο έδαφος τον Χασάν σε μια περίπτωση που ήταν πεντακάθαρα πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Τσαγκαράκης δεν… συγκινήθηκε. Ούτε στο VAR, από ότι φάνηκε. Επτά λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Καμαρά. Ο Χασάν έστρωσε ωραία στον Καμαρά, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα τελευταία στιγμή κόντραρε στον Μαρσιάλ. Στο 89’ ήταν σειρά του Ελ Αραμπί να βρεθεί σε θέση βολής. Ο Μαροκινός σούταρε από πλάγια θέση, όμως, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 90’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε τις αλλαγές του με τον Λοβέρα αντί του Ελ Αραμπί.

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-0, αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90+4’ ο Μπουχαλάκης έκανε το 2-0. Ο Βαλμπουενά είδε την κίνησή του συμπαίκτη του, έκανε το γύρισμα και ο διεθνής άσος με ωραίο σουτ νίκησε τον Φερνάντες για το τελικό 2-0.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments