Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Τι προβλέπει το άρθρο της Συνθήκης της ΕΕ που επικαλείται η κυβέρνηση

Μεταναστευτικό: Τι προβλέπει το άρθρο της Συνθήκης της ΕΕ που επικαλείται η κυβέρνηση
Μεταναστευτικό: Δείτε τι προβλέπει το άρθρο που θα επικαλεστεί η κυβέρνηση ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελλάδας.

Μεταναστευτικό: Στην άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των “κυμάτων” προσφύγων”, θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Την πρωτοβουλία της κυβέρνησης γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το άρθρο της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται η κυβέρνηση προβλέπει τα εξής: “Εφόσον ένα ή περισσότερα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν επείγουσα κατάσταση, λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, το Συμβούλιο μπορεί να εκδίδει, μετά από πρόταση της Επιτροπής, προσωρινά μέτρα υπέρ του εν λόγω κράτους μέλους ή των εν λόγω κρατών μελών. Το Συμβούλιο αποφασίζει μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments