Άποψη

Προπαγάνδα μίσους

Προπαγάνδα μίσους
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο Pagenews.gr για την μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα και την προπαγάνδα μίσους που έχει καλλιεργηθεί.

Καταφέραμε και πάλι να διχαστούμε. Πήρε ο ένας ένα ακραίο παράδειγμα από τη μία πλευρά, ο άλλος από την άλλη και έτοιμο το σόου οργής και εκατέρωθεν καταγγελιών στα social media. Από τη μία το βίντεο με τον μετανάστη που μας βρίζει και από την άλλη εκείνο με τον Έλληνα που απευθύνεται με τρόπο απαράδεκτο σε μετανάστρια. Να ξεκινήσω από το δεύτερο. 1500 ανθρώπους έχει σώσει το λιμενικό τις τελευταίες ημέρες και βρίσκονται στα νησιά μας.

Άρα το να απαξιώνει κάποιος τους Έλληνες για τον έναν, είναι εξίσου απαράδεκτο με τη συμπεριφορά που καταγγέλλουν. Και όποιος το κάνει θα πρέπει να ξαναδεί τις ιδεοληψίες του. Εγώ τις προθέσεις δεν τις κρίνω. Πάμε και στους πρώτους. Στρατός εισβολής, είναι ο τίτλος τους. Η αλήθεια είναι πως έχουν περισσότερα δίκια. Για την ακρίβεια μερικές εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες δίκια. Και αναφέρομαι σε έναν προς έναν σε εκείνους τους μετανάστες που πετούν πέτρες και βάζουν φωτιές στα σύνορα. Δεν είναι ικέτες αυτοί. Δεν είναι άνθρωποι που αναζητούν προστασία ή έναν νέο, καλύτερο τρόπο ζωής.

Είναι φανατικοί που θέλουν να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής. Και ως εκ τούτου δεν είναι αποδεκτοί στα μέρη μας. Όμως, αυτοί δε μπορούν να «βάψουν» ολόκληρο το πλήθος των μεταναστών. Γιατί, ανάμεσά τους μπορεί να υπάρχουν πρόσφυγες. Μπορεί να υπάρχουν μετανάστες με οικογένειες και καλές προθέσεις. Διωγμένοι από τις χώρες τους από αυταρχικά καθεστώτα και δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Ας περάσουμε τώρα στην πράξη. Σωστά η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα. Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε τέτοιου είδους τετελεσμένα. Γιατί, δε βοηθάμε τους μετανάστες. Βοηθάμε μόνο τα επεκτατικά όνειρα του Ερντογάν. Ο οποίος θα κάνει πολέμους και θα μας στέλνει εμάς τους κατατρεγμένους. Αυτό δε μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και σε αυτή την τακτική δε μπορώ να δικαιολογήσω άλλες απαντήσεις. Πραγματικά όποιος δεν βλέπει το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη των μεταναστών θα πρέπει να ξανακοιτάξει λίγο μέσα του.

Στα αλήθεια όλοι όσοι εμφανίζονται πιο ευαίσθητοι από τους άλλους (γεγονός που αμφισβητώ) είναι ικανοποιημένοι με το σύγχρονο δουλεμπόριο, το εμπόριο ελπίδας και ολόκληρο το σύστημα εκμετάλλευσης που έχει στηθεί στην πλάτη των μεταναστών; Είναι ικανοποιημένοι με το να βλέπουν τους Τούρκους λιμενικούς να συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες προς τα νησιά και στη συνέχεια να τους ρίχνουν στη θάλασσα για να τους σώσουμε εμείς; Μήπως κάποιοι θα έπρεπε να στρέψουν την οργή τους σε όσους σκηνοθετούν και υλοποιούν αυτού του είδους τις επιχειρήσεις και όχι στο… απέναντι πληκτρολόγιο στην Ελλάδα;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments