Ελλάδα

Κορωνοϊός μεταναστευτικό: Δεν υπάρχει κρούσμα στα ελληνικά νησιά

Κορωνοϊός μεταναστευτικό: Δεν υπάρχει κρούσμα στα ελληνικά νησιά
Κορωνοϊός μεταναστευτικό: Κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν υπάρχει ανάμεσα στους μετανάστες στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Κορωνοϊός μεταναστευτικό: Δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των μεταναστών που βρίσκονται σε καταυλισμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου της Ελλάδας, αλλά οι κίνδυνοι μόλυνσης παραμένουν υψηλοί, ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Στέφαν Ομπεράιτ, την Δευτέρα. «Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, αλλά είναι εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου με αποτέλεσμα να μπορούν να νοσήσουν και να διευκολύνουν την εξάπλωση ασθενειών», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής.

Ο κ. Ομπεράιτ ανέφερε επίσης την έλλειψη εγκαταστάσεων υγιεινής, καθαρού νερού και υγειονομικών συνθηκών ως τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την μόλυνση από τον φονικό ιό.

«Ο τεράστιος αριθμός μεταναστών που στεγάζεται στους καταυλισμούς σε συνδυασμό με τη συνολική αμέλεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτά, μαζί με τα υφιστάμενα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες άσυλο στην πρόσβαση στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη αποτελούν το έδαφος για πιθανά μελλοντικά κρούσματα οποιασδήποτε ασθένειας», πρόσθεσε ο κ Ομπεράιτ.

Αποχωρούν εργαζόμενοι σε ΜΚΟ μετά τα επεισόδια:

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως σύμφωνα με το lesvospost.com, πολλοί εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο καθώς έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από εξαγριωμένους κατοίκους σε διάφορα σημεία του νησιού. Τη νύχτα της Κυριακής σημειώθηκαν πολλές επιθέσεις από εξαγριωμένους κατοίκους της Λέσβου σε βάρος εργαζομένων σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι κάτοικοι έσπασαν και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Ως απάντηση οι εργαζόμενοι σε Εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ πραγματοποίησαν σύσκεψη και πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments