Άποψη

Δε θέλουμε χρήματα

Δε θέλουμε χρήματα
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα χρήματα των Ευρωπαίων που δε χρειάζεται η χώρα μας και για την κυβέρνηση που πρέπει να προλάβει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι για τα νησιά μας.

Προσοχή! Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει την παγίδα των χρημάτων. Το να μας δίνουν χρήματα οι Ευρωπαίοι για να μείνουν εδώ οι μετανάστες είναι η χειρότερη λύση, καθώς είναι προφανές πως έχει ξεπεραστεί η χωρητικότητα των νησιών και στην ηπειρωτική Ελλάδα, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα, υπάρχει άρνηση. Δε θέλουμε πόρους από την ΕΕ. Ίσως κάποια χρήματα για τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, που σηκώνουν το βάρος της άμυνας.

Θέλουμε ανθρώπους και μέσα που θα κρατήσουν τους μετανάστες εκτός της ελληνικής επικράτειας. Και για να μην παρεξηγηθώ: εννοώ τους παράνομους. Όχι τους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων μας. Και κυρίως των νησιωτών που ζουν μαζί τους χρόνια. Άλλο, όμως, ο ανθρωπισμός και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και άλλο το να γίνουμε τα κοροϊδάκια της γειτονιάς.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να μείνει πιστή στην γραμμή των κλειστών συνόρων, ειδικά από τη στιγμή που έχει πλέον βγει στην επιφάνεια το σχέδιο της Τουρκίας: θέλει να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη στη χώρα μας. Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να το επιτρέψει αυτό. Και πραγματικά είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητές φωνές που μιλούν για παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών από τις ελληνικές αρχές. Συγνώμη, το παιχνίδι του Ερντογάν δεν το βλέπουν; Δε μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ του αιτήματος και της απαίτησης.

Όποιος κάτι ζητά θα πρέπει να περιμένει και να δέχεται την απάντηση. Όχι να πετά πέτρες και ξύλα όταν του αρέσει. Θα τα έκαναν αυτά στις χώρες τους;

Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε η άγαρμπη κίνηση του Τούρκου προέδρου για να προλάβει ένα εφιαλτικό καλοκαίρι. Στη διάρκεια του οποίου θα έρχονται καθημερινά χιλιάδες μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Πρέπει να απαιτήσει περιπολικά και στελέχη από την Ευρώπη οι οποίοι αντικειμενικά και πέρα από την τουρκική προπαγάνδα θα απωθούν τους μετανάστες εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Να βάλουμε λίγο το θέμα κάτω από το χαλί, να περιμένουμε να γίνει βουνό και μετά όποιον πάρει ο Χάρος.

Σε αυτή τη γραμμή ελπίζω πως θα υπάρξει και η απαραίτητη συναίνεση του πολιτικού κόσμου. Δεν είναι δυνατόν να διαφωνούν τα κόμματα σε κάτι που βγάζει μάτια. Εδώ δεν μιλάμε για πρόσφυγες από τη Συρία, αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και χώρες της Αφρικής, που πήγαν στην Κωνσταντινούπολη με εισιτήρια των 50 ευρώ και πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών. Μην ακούτε για χιλιάδες δολάρια. Δεν υπάρχουν αυτά.

Μπορεί να τα έδωσαν κάποιες λίγες οικογένειες, που αποφάσισαν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Όλοι οι υπόλοιποι είναι δημιούργημα του Ερντογάν.

ΥΓ. Η Ελλάδα μπορεί πράγματι να ανοίξει τα σύνορά της για οικογένειες από τη Συρία. Γιατί όχι και από τη Νιγηρία. Όσοι θέλουν (και μπορούμε να τους υποδεχτούμε) να έρθουν. Και αν ρωτήσει κανείς που θα πάνε δέχομαι εγώ να έρθουν και στο δικό μου σπίτι μέχρι να βρουν τον δρόμο τους. Οικογένειες. Με ανθρώπους που θα έρθουν εδώ για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Όπως έκαναν τη δεκαετία του 90’ οι Αλβανοί. Και τότε υπήρξαν προβλήματα, αλλά ζούμε υπέροχα πλέον μαζί. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά. Αλλά όχι με ανθρώπους που θέλουν εδώ να επιβάλλουν τον τρόπο ζωής που υποτίθεται ότι άφησαν πίσω τους. Όχι με ανθρώπους που έρχονται εδώ για να στήσουν μαφίες στο κέντρο της Αθήνας και αργότερα σε όλες τις πόλεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments