Κόσμος

Κριστίν Λαγκάρντ για κορωνοϊό: Έτοιμη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα

Κριστίν Λαγκάρντ για κορωνοϊό: Έτοιμη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα
Κριστίν Λαγκάρντ για κορωνοϊό: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειές του ιού για την παγκόσμια οικονομία δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Κριστίν Λαγκάρντ για κορωνοϊό: H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε γραπτή δήλωσή της  τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα δήλωσε η κ. Λαγκάρντ: «Η έξαρση του κορωνοϊού είναι μία κατάσταση που εξελίσσεται γρήγορα, η οποία δημιουργεί κινδύνους για τις προοπτικές της οικονομίας και τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την οικονομία, τον μεσοπρόθεσμο πληθωρισμό και τη νομισματική πολιτική μας. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία και αντίστοιχα με τους υφιστάμενους κινδύνους».

Επίκεντρο της επικείμενης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι πιθανά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσει στην επόμενη συνεδρίασή της, πιθανές απαντήσεις στους κινδύνους που θέτει η εξέλιξη του νέου κορωνοϊού για την οικονομία, δήλωσε πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Η συζήτηση μεταξύ των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν δεν έχει ακόμα λάβει χώρα, θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σημειώνεται πως η Κριστίν Λαγκάρντ, επιστρέφοντας από το Παρίσι, συγκάλεσε την εκτελεστική επιτροπή της τράπεζας στη Φρανκφούρτη, εκδίδοντας στη συνέχεια μια ανακοίνωση στην οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εμφανίζεται «έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα» για τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας.  Σήμερα 3 Μαρτίου προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη των κεντρικών τραπεζιτών και υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 7 (G7) για να συντονίσουν τη δράση τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments