Άποψη

Οι Ευρωπαίοι έφυγαν αφήνοντας μας στα χέρια μια χειροβομβίδα και 700 εκατομμύρια ευρώ

Οι Ευρωπαίοι έφυγαν αφήνοντας μας στα χέρια μια χειροβομβίδα και 700 εκατομμύρια ευρώ
O Πάρις Καρβουνόπουλος μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr σχολιάζει τη χθεσινή επίσκεψη της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο και τις εγγυήσεις που έδωσαν στον Έλληνα πρωθυπουργό όσον αφορά την εξεύρεση λύσης του μεταναστευτικού.

Η ηγεσία της ΕΕ ήρθε, είδε, συμπαραστάθηκε, υποσχέθηκε να μας δώσει 700 εκατομμύρια ευρώ κι αποχώρησε από τον Έβρο! Πίσω άφησαν ένα άλυτο πρόβλημα , το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο η Ελλάδα καλείται να λύσει μόνη της! Δεν μας είπαν τίποτα νέο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli. Μας καταλαβαίνουν ίσως και να μας συμπονούν, αλλά η χειροβομβίδα χωρίς περόνη είναι στα δικά μας χέρια.

Μας έδωσαν 700 εκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό θα πουν κάποιοι. Το ποσό αυτό όπως λένε αξιωματικοί των Γενικών Επιτελείων που διαχειρίζονται την προσφυγική κρίση είναι αστείο για τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στο Αιγαίο πλέουν διαρκώς 60 πλοία και το κάνουν για να μπορέσουν κάπως να αντιμετωπίσουν τις ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία. Τι να πρωτοκαλύψει η Ελλάδα με τα 700 εκατομμύρια που οι Ευρωπαίοι δίνουν για να ΄χουν να λένε ότι κάτι κάνουν για το θέμα.

Από το 2015 και μετά οι Ευρωπαίοι αρνούνται να βοηθήσουν πραγματικά την Ελλάδα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο προσφυγικό. Δίνουν κάποια λεφτά για να “αποθηκεύουμε” ανθρώπους , αλλά αυτό δεν είναι λύση και το απέδειξε η πραγματική ζωή. Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη που θα περιπολούσε στο Αιγαίο ως δύναμη αποτροπής; Από την άλλη κανένας δεν έχει τολμήσει να πει τίποτα ουσιαστικό για τον άνθρωπο που έχει κάνει άνω κάτω όλη την Ευρώπη. Λέγεται Ταγίπ Ερντογάν.

“Δεν εκβιαζόμαστε”, δηλώνουν αλλά τον πληρώνουν.

Όλοι οι Ευρωπαίοι τρέμουν την επανάληψη του 2015, αλλά κανένας δεν σκέφτεται ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι αναπόφευκτο αν δεν βάλουν την Τουρκία και τον ηγέτη της στη θέση του. Κάθε φορά που ο Ερντογάν θα θέλει κάτι όλοι οι Ευρωπαίοι θα ζούμε τον ίδιο εκβιασμό και η Ελλάδα λόγω γεωγραφίας θα την “πληρώνει” πρώτη και πιο ακριβά απ΄ όλους τους άλλους.

Αυτή τη φορά το “αίτημα” του Ερντογάν είναι πολύ πιο δύσκολο να ικανοποιηθεί, αφού δεν έχει να κάνει με χρήματα. Αυτά έτσι κι αλλιώς θα τα πάρει και το ξέρει. Αυτό που ζητά είναι να τον αφήσουν να κάνει στη Συρία αυτά που θέλει. Να δημιουργήσει τη “ζώνη ασφαλείας” που δεν είναι στην ουσία τίποτα άλλο παρά προσάρτηση εδαφών της Συρίας στην Τουρκία. Μόνο που ο Πούτιν δεν εγκρίνει αυτά τα σχέδια κι έτσι ο Ερντογάν πιέζει τους Ευρωπαίους για βοήθεια.

Ποιος παίρνει το “μουτζούρη”; Η Ελλάδα που πρέπει πλέον να αποφασίσει ότι και αυτή τη κρίση την προσφυγική θα πρέπει να την αντιμετωπίσει μόνη της, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από πουθενά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο που θα τηρηθεί κατά γράμμα και θα υποστηριχθεί απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments