Ελλάδα

Έβρος νέα: Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στους Έλληνες

Έβρος νέα: Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στους Έλληνες
Έβρος νέα: Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο που δείχνει Τούρκους αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά προς την Ελληνική πλευρά.

Έβρος νέα: Για άλλη μια ημέρα η κατάσταση στις Καστανιές είναι έκρυθμη. Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα οδήγησε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ένα βήμα πριν περάσουν στη χώρα μας. Η Ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα δεχτεί καμία παραβίαση των συνόρων. Οι μετανάστες που βρίσκονται στον Έβρο έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα καθώς έχουν συγκρουστεί αρκετές φορές με τους Έλληνες αστυνομικούς.

Το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε νέος κύκλος επεισοδίων. Μια μεγάλη μερίδα των μεταναστών βρέθηκε στον φράκτη που τους εμποδίζει να μπει στην Ελλάδα και επιτέθηκαν με χημικά στους αστυνομικούς. Ωστόσο οι Ελληνικές δυνάμεις κράτησαν τις θέσεις τους και δεν επέτρεψαν σε κανέναν να παραβιάσει τα σύνορα. Ωστόσο αυτό που σοκάρει είναι ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Αυτό δείχνει το πως έπεσαν αυτά τα χημικά προς τις Ελληνικές δυνάμεις. Το πλάνο απο ελληνικής πλευράς δείχνει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται περίπου 40 μέτρα από τα σύνορα. Όλα αυτά έγιναν σε λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή που οι Ευρωπαιοι αξιωματούχοι βρέθηκαν στον Έβρο μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε το σχετικό βίντεο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments