Οικονομία

Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης κορωνοϊός: Κάθετη πτώση εξαιτίας του ιού

Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης κορωνοϊός: Κάθετη πτώση εξαιτίας του ιού
Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης κορωνοϊός: Η πτώση σημειώθηκε παρά το γεγονός της μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης κορωνοϊός: Μεγάλη πτώση κατέγραψε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρά την αιφνιδιαστική απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Ειδικότερα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 788,83 μονάδων (-2,95%) φθάνοντας στις 25.914,49 μονάδες. Παράλληλα ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας μειώθηκε κατά 268,07 μονάδες (-2,99%) φθάνοντας στις 8.684,09 μονάδες. Όσον αφορά τον Standard & Poor’s 500 έκλεισε στις 3.003,07 μονάδες με απώλειες 87,16 μονάδων (-2,82%).

Οι οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι σημαντικές, ενώ σε καθημερινή βάση μελετώνται παγκοσμίως οι εξελίξεις του ιού και το πόσο κλονίζουν  την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα την παροχή άμεσης χρηµατοδότησης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων  ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα για να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις του ξεσπάσματος του κορωνοϊού που έχει εξαπλωθεί από την Κίνα σε περισσότερες από 60 χώρες.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «πολλά ερωτηματικά» σχετικά με τον ιό που εξαπλώνεται γρήγορα και ότι μπορεί να χρειαστεί η παροχή «πολύ περισσότερης» βοήθειας. Κάλεσε τις χώρες να συντονιστούν σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, λέγοντας ότι η ταχύτητα και το εύρος της αντίδρασης θα είναι κρίσιμης σημασίας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments