Άποψη

Γιατί δεν ζητά διαμοιρασμό προσφύγων η Ελληνική κυβέρνηση;

Γιατί δεν ζητά διαμοιρασμό προσφύγων η Ελληνική κυβέρνηση;
Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr σχολιάζει όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο και το "παιχνίδι" που παίζει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους μετανάστες.

Είναι σαφές ότι αυτό που γίνεται στον Έβρο είναι μία οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια εισβολής που κατευθύνει για τους δικούς του γεωπολιτικούς λόγους ο Ερντογάν, από την στιγμή που άρχισε να χάνει το παιχνίδι στην Συρία.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία ασύμμετρη απειλή και έναν υβριδικό πόλεμο από τον ηγέτη μίας, στην καλύτερη περίπτωση, αυταρχικής δημοκρατίας. Επιχειρεί να αλώσει την Ελλάδα στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και παράλληλα να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο για χρήματα αλλά και για να αποσπάσει πολιτική στήριξη για την Συρία, μετά και την διατάραξη της σχέσης του με την Ρωσία. Και στράφηκε προς εκείνον που θεωρεί πιο αδύναμο, δηλαδή την χώρα μας. Ενώ έστελνε μερικές εκατοντάδες την ημέρα αποφάσισε να οργανώσει εισβολή μεταναστών.

Είναι θετικό που η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο και φυλάει τα σύνορα στον Έβρο, αν και το show off του πρωθυπουργού που πιάστηκε επικοινωνιακά από την “εισβολή”, για να βγει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει από τις απανωτές του γκάφες στο μεταναστευτικό, είναι τουλάχιστον υπερβολικό αν όχι αντιαισθητικό.

Και είναι επίσης θετικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας με την συνέντευξή του στο Mega έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, όσον αφορά το κόμμα του. Στην ερώτηση για το αν πράττει σωστά η κυβέρνηση στον Έβρο η απάντηση ήταν σαφής και κατηγορηματική: “κάθε κυβέρνηση θα έκανε το ίδιο και επί της δικής μου κυβέρνησης πρόσφυγες από τον Έβρο δεν μπήκαν γιατί τα χερσαία σύνορα φυλάσσονταν”. Τι περισσότερο έπρεπε να πει και τι δεν κατάλαβε η ατυχής παρουσιάστρια αλλά και ο έμπειρος διευθυντής που ήταν μαζί της ότι προσπάθησαν δήθεν να στριμώξουν τον Τσίπρα με επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για το αν ταυτίζεται με τον Μητσοτάκη.

Γενικότερα είναι ηλίθιο το παιχνίδι των Μέσων Ενημέρωσης να προσπαθούν να εμφανίζουν ανακόλουθο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή να του δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα για να αποσπάσει πόντους ο πολιτικός του αντίπαλος, όταν παίρνει μία εθνικά υπεύθυνη θέση. Εάν μάλιστα είναι κατευθυνόμενοι από το Μαξίμου, όπως κάνουν συνήθως, τότε το κυβερνητικό επιτελείο είναι μακριά νυχτωμένο και θεωρεί ότι κέρδισε την παρτίδα με το να δείξει τα πλάνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη περίπου σαν στρατάρχη να αποκρούει την εισβολή. Ο Ερντογάν δεν θα σταματήσει στον Έβρο θα συνεχίσει να στέλνει κατά χιλιάδες σε μεγαλύτερα ή μικρότερα νησιά όπως πχ το Καστελόριζο. Και τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Έχει στρατηγική η ελληνική κυβέρνηση γι αυτό το ενδεχόμενο ή θα παραδεχθεί ξανά κατόπιν εορτής ότι αιφνιδιάστηκε από μία εξέλιξη που όλοι βλέπουν να έρχεται;

Καθώς όμως σε μία επιθετική ενέργεια ή απόπειρα εισβολής το εσωτερικό μέτωπο είναι κρίσιμο μέγεθος ένα ερώτημα είναι, τα πάσης φύσεως γκροπούσκουλα, εθνομηδενιστές, δήθεν αριστεροί δικαιωματιστές, νεοπροοδευτικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν, που έχει γεμάτα τα κρατητήρια και τις φυλακές του με δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες; Είναι τουλάχιστον γελοίο να στρέφονται κατά της ελληνικής κυβέρνησης και όχι κατά του Σουλτάνου που εργαλειοποιεί την ανθρώπινη απόγνωση. Από την στιγμή που η Ευρώπη έχει κλειστά τα σύνορά της πόσους πρόσφυγες και μετανάστες νομίζουν ότι μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία μέχρι να εκραγεί; Θεωρούν ότι οι ίδιοι που εκφράζουν την θέση “ανοιχτά σύνορα και οι μετανάστες είναι αδέλφια”, είναι περισσότεροι από ένα μονοψήφιο ποσοστό; Με ποια λογική θέλουν να επιβάλλουν την μειοψηφική τους άποψη στην συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας στην οποία δεν αναγνωρίζουν δικαιώματα;

Για την υποκριτική στάση της ΕΕ που ακόμη δεν έχει αρθρώσει λέξη για τον Ερντογάν δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλιο από την βαθιά της υποκρισία.

Ωστόσο υπάρχει ένα βασικό ερώτημα προς την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης: Γιατί δεν ζητά από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας; Και ακολούθως γιατί δεν αυξάνει την πίεση βάζοντας επισήμως θέμα καταμερισμού των προσφύγων και μεταναστών. H απάντηση της επιτρόπου Ίλβας Γιοχάνσον σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση: «… Αναφορικά με τον διαμοιρασμό των προσφύγων, είναι ένα βιώσιμο σενάριο. Βέβαια, δεν έχουμε λάβει ακόμα σχετικό αίτημα από την Ελλάδα, αλλά μπορεί να το λάβουμε και φυσικά, θα πρέπει να το συζητήσουμε με τα κράτη – μέλη…». Είναι ικανοποιημένη η ελληνική κυβέρνηση με τα 700 εκατομμύρια ευρώ και με τις κουβέρτες που θα στείλει η κ. Λάιεν ώστε να αποδέχεται δίχως διαμαρτυρία να κρατήσει όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχει στείλει και θα συνεχίσει να στέλνει ο Ερντογάν;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments