Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα – Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα – Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στα 31 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Κλειστά σχολεία για προληπτικούς λόγους σε σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο και Αττική. Λουκέτο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 31 άτομα έχουν νοσήσει από τον ιό. Μέχρι χθες τα κρούσματα ήταν δέκα, με τελευταίο έναν 67χρονο από την Πάτρα που είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και τους Αγίους Τόπους. Ωστόσο, μετά από εξέταση των συνταξιδιωτών του οι 21 από τους 24 βρέθηκαν θετικοί ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό στους 31.

Τα νέα δεδομένα για τα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος – εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε για την ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου, η χώρα δεν είχε μεγάλη διασπορά. Το γεγονός της μετάδοσης δείχνει τη δυναμική του ιού, είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν δύο στελέχη και μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία. Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί τόνισε. “Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο”, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ’ υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. “Δεν χρειάζεται κανένας πανικός”, σημείωσε.

«Όσον αφορά την ιχνηλάτηση έχουν ιχνηλατηθεί περισσότερες από 400 επαφές και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε άτομα που πληρούσαν κλινικο – επιδημιολογικά κριτήρια. Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες όπως σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας. «Τα καθ’ υπερβολή μέτρα που ανακοινώθηκαν σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου σε αυτές τις κοινότητες» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των περιοχών αυτών «να τους πούμε με διαφάνεια ότι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ήπια. Δεν χρειάζεται κανείς πανικός. Ιατρική βοήθεια αναζητούν όσοι έχουν τα σοβαρά περιστατικά της νόσου. Άνθρωποι που θα έχουν ήπια συμπτώματα θα παραμένουν σε παρακολούθηση στο σπίτι σε συνεννόηση με τον γιατρό τους».

Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια για προληπτικούς λόγους:

Μετά τα κρούσματα στην Πάτρα, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τα πανεπιστήμια σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο έως την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Ήδη στα περισσότερα σχολεία έχουν ξεκινήσει οι προληπτικές απολυμάνσεις. Στην Αττική κλειστές θα παραμείνουν οι εξής σχολικές μονάδες έως και τις 17 Μαρτίου:

  • 4ου ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 11ου ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο επίσης βάζει λουκέτο. Κλειστό θα παραμείνει για δύο μέρες (6 και 7 Μαρτίου) το Πάντειο Πανεπιστήμιο για «προληπτικούς λόγους», μετά από ύποπτο κρούσμα του ιού. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρύτανις του πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, η απόφαση πάρθηκε καθώς εξετάζεται η περίπτωση κρούσματος.

Πρόκειται για αλλοδαπή καθηγήτρια που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, αφρικανικής καταγωγής, η οποία εμφάνισε πυρετό. Η κ. Κριάρη σημείωσε ότι μεν το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό, ωστόσο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια συνεδρίων που διοργανώνει το Πάντειο, θα διεξαχθούν κανονικά.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε πως ο φοιτητής από το Ρέθυμνο που θεωρούνταν ύποπτο κρούσμα δεν είναι θετικός σε κορωνοϊό. Ωστόσο, το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους. Στους χώρους της σχολής θα γίνει απολύμανση από ειδικό συνεργείο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη: «Ο νεαρός προσήλθε στο νοσοκομείο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του ιδίου με τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος του Ρεθύμνου. Άμεσα οι γιατροί έλαβαν δείγμα και το έστειλαν στο Ηράκλειο ώστε να υπάρξει ταυτοποίηση από το τμήμα ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστήμιου και πάντα σε συνεννόηση με τον καθηγητή κ. Σουρβίνο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments