Οικονομία

Carpo: Ένα ταξίδι στην απόλαυση

Carpo: Ένα ταξίδι στην απόλαυση
Carpo: Οι Κώστας, Αλέξης και Βασίλης Κοντόπουλος συνεχίζουν να διαφέρουν και να ανεβαίνουν στην κορυφή.

Carpo: Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1991 από ένα συνοικιακό παντοπωλείο στην περιοχή της Κυψέλης που δημιουργήθηκε από τους: Κώστα, Αλέξη και Βασίλη Κοντόπουλο. Κάπου το 2011 μετά από σκέψη έλαβαν την απόφαση να επεκτείνουν την επιχείρηση και καρπώθηκαν την ευκαιρία της πτώσης των ενοικίων με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σημερινό carpo του Κολωνακίου. Μια απόφαση που ευωδιάζει ακόμα και σήμερα την περιοχή με τους φρεσκοψημμένους ξηρούς καρπούς του. Στην συνέχεια, και επειδή τα μελλοντικά σχέδια όλο και πλήθαιναν, άνοιξαν ακόμα ένα κατάστημα στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην Piccadilly Street, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους. Στην συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα καταστήματα όπως σε Γλυφάδα, Ψυχικό και Κηφισιά.

Η οξυδέρκεια και η αποφασιστικότητα των αδερφών δεν θα μπορούσε να τους περιορίσει, είχαν πάρα πολλές προτάσεις για να επεκταθούν και σε άλλες χώρες. Ακόμα και σήμερα όσες προτάσεις έρχονται, μελετούνται και εξετάζονται διεξοδικά. Μερικές από τις αγορές που έδειξαν ενδιαφέρον ήταν η Σαουδική Αραβία η Ιταλία η Γαλλία αλλά και η Αμερική. Τα αδέρφια από την άλλη, έχουν διαχωρίσει τις αρμοδιότητες τους και εργάζονται με σθένος για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Κώστας είναι ο πρόεδρος και συντονιστής της επιχείρησης ενώ έχει αναλάβει και το κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης. Ο Βασίλης είναι ο υπεύθυνος της εργοστασιακής μονάδας ενώ ο Αλέξης είναι υπεύθυνος των καταστημάτων.

Αναλυτικότερα η Carpo έχει την έδρα της στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων. Διαθέτει σύγχρονη παραγωγική μονάδα και πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς. Τον τελευταίο καιρό έχει προσθέσει ακόμα μια καινοτομία στην όλη επιχείρηση που συνδυάζει 3 βασικές κατηγορίες προϊόντων: ξηρούς καρπούς, σοκολάτες και καφέδες. Πάντα με γνώμονα τα προϊόντα να είναι υψηλής περιεκτικής αξίας ενώ κάθε κατάστημα συνοδεύεται από μοντέρνο σχεδιασμό που είναι προσφιλές προς το καταναλωτικό κοινό.

Αναλυτικότερα η ιστορία

Το Carpo του Κολωνακίου λοιπόν, δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 σε μια δύσκολη περίοδο και πάντα υπό την σκέψη ότι τα αδέρφια θα ήθελαν την άμεση επαφή με τους πελάτες που θα τους προτιμούσαν για να γνωρίσουν τα νόστιμα προϊόντα τους. Αυτή ήταν και η συνθήκη που τους έδωσε την ώθηση να αποφασίσουν να προβούν σε αυτό το τολμηρό βήμα. Τον Φεβρουάριο του 2013 ξεκινά την λειτουργία του έναν νέο κατάστημα στην Piccadilly Street στο Λονδίνο. Αμέσως νέοι ορίζοντες με προοπτική άνοιξαν στην περιοχή.  Η μοναδική ατμόσφαιρα, το φιλικό περιβάλλον, η μουσική που ταξιδεύει όλους τους επισκέπτες, μετέτρεψε το carpo piccadilly σε σημείο συνάντησης πολιτισμών.

Τον Δεκέμβριο του 2013 έρχεται το Carpo στο Ψυχικό και καθημερινά οι πελάτες έρχονται αντιμέτωποι με την εμπειρία των πέντε αισθήσεων εκεί όπου η γεύση οξύνεται με τη νοστιμιά των καλύτερων ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και της πιο σαγηνευτικής σοκολάτας της πόλης. Έπειτα, τον Νοέμβριο του 2015 ακόμα μια εμπειρία αισθήσεων ξεκινά στο Knightsbridge του Λονδίνου. Μοναδικές γεύσεις και εξαιρετικά αρώματα που ενθουσίαζαν κάθε περαστικό.

Μετά από έναν μήνα, τον Δεκέμβριο του 2015 κάνει την εμφάνισή του το Carpo στο golden hall, το πέμπτο κατά σειρά κατάστημα. Η μοναδική ατμόσφαιρα και η εξαιρετική εξυπηρέτηση, υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο την υπόσχεση που έχει δώσει η εταιρεία: το carpo είναι φιλοσοφία, είναι τρόπος ζωής.

Στη συνέχεια ακολουθεί το Carpo της Γλυφάδας τον Δεκέμβριο του 2016 στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 20. Εκεί ξετυλίγεται μια ακόμη εμπειρία πέντε αισθήσεων. Τέλος έρχεται το Carpo στην Κηφισιά όπου αποτελεί μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση της φιλοσοφίας carpo. Ο χώρος εκτείνεται σε δύο ορόφους: στο ισόγειο βρίσκονται όλα τα προϊόντα (ξηροί καρποί, σοκολάτες, καφές, αποξηραμένα φρούτα, μέλι) και στον πρώτο όροφο, στο lounge, με την αισθητική αιχμής και τη ζεστασιά των carpo, προσφέρονται εκλεκτά κι επιλεγμένα αποστάγματα, τα οποία συνδυάζονται με προϊόντα carpo.

Τον Φεβρουάριο του 2018 εγκαινιάστηκε το carpo corner μέσα στο Selfridges, το θρυλικό και πολυβραβευμένο department store του Λονδίνου. Η συνεργασία προέκυψε έπειτα από πρόταση του Selfridges, την οποία οι αδερφοί Κοντόπουλοι αποδέχτηκαν με χαρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments