Οικονομία

Coffee Lab: Ο καφές με το “σκύλο”

Coffee Lab: Ο καφές με το “σκύλο”
Coffee Lab: Όποτε θες καφέ, όπου και να είσαι, ξέρεις από που θα παραγγείλεις. Γιατί παντού υπάρχει ένα Coffee Lab.

CoffeeLab: Καφές. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτόν. Ξυπνάς το πρωί για να πας δουλειά. Σηκώνεσαι από το ωραίο σου κρεβατάκι και βουτάς στη φασαρία του γραφείου. Τι χρειάζεσαι επειγόντως εκείνη τη στιγμή; ΚΑΦΕ. Όλοι το γνωρίζουν. Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν πίνουν καφέ. Πείτε μας δηλαδή με το χέρι στην καρδιά. Έχετε κάτι μαζί του;

Εμείς οι υπόλοιποι πάντως που δεν έχουμε, ξέρουμε πολύ καλά που θα βρούμε γρήγορα, εύκολα, οικονομικά και σε εξαιρετική ποιότητα, τον καφέ που γεμίζει καθημερινά τις μπαταρίες μας. Μα φυσικά στα CoffeeLab. Ξέρετε πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε. Τα μπλε μαγαζιά που βλέπετε παντού με σήμα έναν αξιολάτρευτο σκύλο. Αλλά δε χρειάζεστε εμάς για να σας πούμε περί τίνος πρόκειται, αφού σίγουρα έχετε πάρει έστω και μια φορά καφέ από τα Coffee Lab. Και αρκεί μία για να μη σταματήσεις να παίρνεις ποτέ.

Εμείς πάντως για παν ενδεχόμενο θα προσπαθήσουμε να σας εισάγουμε στην “μαγεία” των CoffeeLab. Στον καφέ με το “σκύλο”.

Το όνομά του είναι Argus, από το ελληνικό “Άργος”, όπως λεγόταν ο σκύλος του Οδυσσέα. Ο Άργος είχε όλα τα χαρακτηριστικά του σκύλου. Πιστός, αφοσιωμένος, δεσμευμένος, ανιδιοτελής, σύντροφος για πάντα. Κι αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το σήμα των CoffeeLab.

Τα CoffeeLab ξεκίνησαν από την Χαλκίδα το 2009 κι είναι η πρώτη αλυσίδα street coffee που εφαρμόζει ολοκληρωτικά το concept του 3rd wave coffee. Η ποιότητα έγινε η βάση της επιτυχίας των CoffeeLab που απέκτησαν αμέσως πιστούς φίλους. Σήμερα, περισσότερα από 100 καταστήματα βρίσκονται παντού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Στέλιος Ρουμελιώτης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των CoffeeLab, σχεδίασε από την αρχή μια διαδικασία ελέγχου σε κάθε στάδιο της παραγωγής ώστε να διασφαλίσει άριστης ποιότητας πρώτη ύλη.

Παρακολουθούν τον καφέ τους από την καλλιέργεια ακολουθώντας τις αρχές του direct trade, ενισχύοντας τη βιώσιμη καλλιέργεια και τις δίκαιες συνθήκες εργασίας (Sustainability). Έτσι, όχι μόνο εξασφαλίζεται full traceability και κορυφαίας ποιότητας καφές αλλά γίνονται γνωστά και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά κάθε σοδειάς. Στην υπερσύγχρονη ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα CoffeeLab, το roasting γίνεται με επιστημονικό τρόπο, απολύτως καθορισμένες διαδικασίες και διαρκείς ποιοτικούς ελέγχους.

Στα CoffeeLab ο καφές που χρησιμοποιείται είναι αποκλειστικά κατηγορίας Q και είναι η μόνη αλυσίδα που προσφέρει αποκλειστικά single origin ποικιλίες καφέ από Κένυα, Βραζιλία, Αιθιοπία, Γουατεμάλα.

Καφέδες με ευδιάκριτη γεύση λόγω της προέλευσης, της επεξεργασίας και του ιδιαίτερου τρόπου ψησίματος, που αντιστοιχούν μόνο στο 10% της παγκόσμιας παραγωγής και δεν μπορούν να συγκριθούν με τον συνηθισμένο εμπορικό καφέ. Οι baristi περνούν ένα ειδικό σχολείο όπου μαθαίνουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τα μυστικά του καφέ. Κι ακόμα, στα CoffeeLab γνωρίζουν άριστα τον τρόπο να προσαρμόζουν τις παρασκευές τους ώστε να αναδεικνύονται πάντα τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας.

Εκτός όμως από καφέδες και ροφήματα (σοκολάτα, τσάι), θα βρείτε και λαχταριστές επιλογές σε σνακ αλλά και γλυκά, καθώς και φρέσκους χυμούς. Για όσους έχουν εντρυφήσει παραπάνω στον καφέ ή τέλος πάντων έχουν καταλήξει στον αγαπημένο τους καφέ Coffee Lab, υπάρχει το καφεκοπτείο, όπου οι άνθρωποι της αλυσίδας, θα σας αλέσουν επιτόπου τον καφέ σας, ώστε να απολαύσετε στο σπίτι σας όλα τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά. 

Όπως και να το δει κανείς, τα CoffeeLab σε έχουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments