Ελλάδα

Σαρώνει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα – 21 νέα κρούσματα

Σαρώνει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα – 21 νέα κρούσματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα με τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Ακόμη 21 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό σε 66.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ακόμη 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώνονται στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, επτά στο νομό Αττικής και ένα στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής.

Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους). Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, σύσκεψη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί αφού εκτίμησαν την κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας, αποφάσισαν πως η κατάσταση απαιτεί νέα έκτακτα μέτρα. Παράλληλα εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Κλείνουν τα σχολεία:

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, Κυριακή, από το υπουργείο Υγείας θα οριστικοποιηθούν στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής. Πρόκειται για νέα περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων (θέατρα, σινεμά, γήπεδα). Δεδομένο θεωρείται ότι θα κλείσουν και άλλα σχολεία λόγω του κορωνοϊού αλλά το ποια θα είναι αυτά και πότε θα ανακοινωθεί επίσης αύριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments