Αθλητισμός

Κορωνοϊός: Αναβλήθηκαν οι σημερινοί αγώνες της Serie A

Κορωνοϊός: Αναβλήθηκαν οι σημερινοί αγώνες της Serie A
Κορωνοϊός: Η ιταλική ομοσπονδία γνωστοποίησε σήμερα την αναβολή των αγώνων.

Κορωνοϊός: Η απομόνωση που κήρυξε η ιταλική κυβέρνηση σε ένα μεγάλο μέρος στο βόρειο τμήμα της χώρας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η επιδημία του κορωνοϊού, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι σημερινές αναμετρήσεις για την Serie A στο μπάσκετ.

Η ιταλική ομοσπονδία γνωστοποίησε σήμερα (8/3) την αναβολή των αγώνων, καθώς οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κηρύξουν σε απομόνωση έως τις 3 Απριλίου μια εκτεταμένη περιοχή της βόρειας Ιταλίας, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο μέχρι τη Βενετία.

Υπενθυμίζεται πως στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση, όπου το Σάββατο ο αριθμός τους έφτασε τα 5.883, δηλαδή 1.145 περισσότερα σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, αναγκάζοντας τη χώρα να λάβει νέα έκτακτα μέτρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών Αρχών, οι νεκροί είναι 233 και οι ασθενείς που ιάθηκαν 589.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως μετά την Κίνα, η οποία μετρά κάτι λιγότερο από 3.000 θύματα του κορωνοϊού

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).koronoios-italia7

Η Ιταλία σήμερα ξεκίνησε να επιστρατεύει συνταξιούχους γιατρούς στο πλαίσιο των επειγουσών προσπαθειών της να ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με επιπλέον 20.000 προσωπικό και να καταπολεμήσει την επιδημία του κορωνοϊου που εξαπλώνεται ραγδαία. Το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά που υιοθέτησε η κυβέρνηση στη διάρκεια μιας ολονύχτιας σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου που κρίθηκε αναγκαία έπειτα από τους 49 επιπλέον θανάτους από τον covid-19 που σημειώθηκαν στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments