Αθλητισμός

Ρικ Πιτίνο – Νικ Καλάθης: Έτοιμοι για τη νέα αρχή του Παναθηναϊκού

Ρικ Πιτίνο – Νικ Καλάθης: Έτοιμοι για τη νέα αρχή του Παναθηναϊκού
Ρικ Πιτίνο - Νικ Καλάθης: Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει restart μετά τη συντριβή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι Ρικ Πιτίνο - Νικ Καλάθης καλούνται να σηκώσουν μανίκια.

Ρικ Πιτίνο – Νικ Καλάθης: Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στον Παναθηναϊκό προβληματίζουν άπαντες. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο έχουν να δουν ροζ φύλλο αγώνα στην Euroleague για τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Πρώτα ήταν η ήττα από την Μπαρτσελόνα, μετά από την Βαλένθια, στη συνέχεια από τον Ολυμπιακό και το “κερασάκι στην τούρτα” αυτή από την ΤΣΣΚΑ, η οποία μάλιστα ήταν και η πιο ταπεινωτική.

Δεν είναι μόνο ότι με το 97-66 οι “πράσινοι” πλέον πιέζονται πολύ για την οκτάδα και τα playoffs αλλά πολύ περισσότερο το γεγονός πως η ήττα αυτή ήρθε μέσα στο ΟΑΚΑ και αποτέλεσε τη χειρότερη στην ιστορία της ομάδα στη διοργάνωση.

Το συγκρότημα του Ρικ Πιτίνο είναι φανερό πως παρουσιάζει σημάδια διάλυσης και μόνο αυτός με τον Νικ Καλάθη μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Οι δυο τους καλούνται να ανασκουμπωθούν και να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να επιστρέψει ξανά η ομάδα, εκεί που ανήκει. Στις πρώτες θέσεις. Σίγουρα, δεν είναι οι δυο τους στο σύλλογο, είναι όμως τα δύο πρόσωπα που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Οι υπόλοιποι είναι κρίκοι στην αλυσίδα, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικοί.

Είναι προφανές ότι αυτή τη χρονική περίοδο ο Πιτίνο και ο Καλάθης απέχουν από τα υψηλά στάνταρ τους. Ο Πιτίνο δεν έχει εντοπίσει τις λύσεις που έχει ανάγκη η ομάδα και ο Καλάθης δεν κάνει τη διαφορά στο παρκέ στο βαθμό που θα έπρεπε. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Αμερικανός κόουτς δεν παραμένει ένας top class προπονητής, ούτε ότι ο Νικ  ξέχασε να παίζει μπάσκετ.

Πρέπει όμως να ανασυνταχθούν και να ξαναβρούν τον κώδικα συνεργασίας τους. Να επανέλθουν στα κανονικά τους επίπεδα, να πάρουν από το χέρι τους υπόλοιπους και όλοι μαζί να παλέψουν για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και σίγουρα οι αναμετρήσεις που ακολουθούν με Φενέρμπαχτσε, Άλμπα Βερολίνου, Χίμκι και Αναντολού Εφές μόνο εύκολες δεν είναι. Τώρα όμως είναι η ώρα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments