Άποψη

Έβρος: Fake News και Fake ομοψυχία

Έβρος: Fake News και Fake ομοψυχία
O Πάρις Καρβουνόπουλος γράφει στο blog του στο pagenews.gr με αφορμή τα fake news στο ζήτημα του μεταναστευτικού, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη επίσης fake news και στο ελληνικό πολιτικό παρασκήνιο.

Ανάμεσα στα πολλά FAKE NEWS που μας κατακλύζουν τις τελευταίες ημέρες από την Τουρκία , προσθέστε κι ένα ελληνικό: FAKE ομοψυχία! Αυτή υπάρχει μόνο στον απλό κόσμο, στο μέσο πολίτη που θέλει η κρίση του Έβρου αλλά και γενικότερα η κρίση στα ελληνοτουρκικά να αντιμετωπιστεί σωστά και κυρίως με θετική κατάληξη για τη χώρα. Αυτός ο κόσμος θα ΄θελε να βλέπει αυτή τη διάθεση ειλικρινούς ομοψυχίας και στη πολιτική σκηνή της χώρας. Όπως φαίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει…

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει την αντιπολίτευση περίπου ως σύμμαχο της Τουρκίας! Ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Μπογδάνος το έγραψε στην σελίδα του στο facebook και ήδη έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του από δικηγόρο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για χειρισμούς της στο θέμα του Έβρου, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί απλά να επωφεληθεί πολιτικά και δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για να κινητοποιήσει την Ευρώπη.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από το “πάρτι” που έχει στήσει το ακροδεξιό περιθώριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί την κατάσταση. Ο κίνδυνος να φάμε “αυτογκόλ”, από τις πιέσεις που νομίζει ότι δέχεται η κυβέρνηση από τα δεξιά άκρα είναι υπαρκτός και γι΄ αυτό σύντομα θα πρέπει να απομονώσει όποιες ακραίες φωνές δημιουργούν κλίμα για λάθος αποφάσεις. Το έπραξε ήδη με τη διαγραφή ενός στελέχους της στην Ηλεία , ο οποίος συνέκρινε την ομορφιά του ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης με την εικόνα από τη φλεγόμενη εγκατάσταση ΜΚΟ στη Μυτιλήνη! Έχουν ακουστεί και γραφτεί κι άλλα χειρότερα αυτές τις ημέρες.

Έχουν κάθε λόγο τα κόμματα να επιδιώξουν και να πετύχουν πραγματική ομοψυχία…

Πρώτα απ΄ όλα ,γιατί αυτή είναι προϋπόθεση για να πιεστούν αποτελεσματικά οι Ευρωπαίοι και να καταλάβουν ότι η κοντόφθαλμη πολιτική τους έναντι της Τουρκίας είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη. Η κυβέρνηση , όπως έχουμε ξαναγράψει, θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να πιέσει προς τη Δύση και όχι προς την Ανατολή για να εκτονώσει την κρίση και να βρει λύση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να συνταχθεί ενιαία πίσω απ΄ όσα δήλωσε ο αρχηγός της στη συνέντευξη του στο Mega, όπου ενέκρινε την κυβερνητική αντίδραση στον Έβρο. Η κριτική για επιμέρους θέματα μπορεί να περιμένει και η “ακροδεξιά σφήνα”, μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατ΄ ιδίαν συνεννοήσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κατάσταση στον Έβρο, ελέγχεται απόλυτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι από εκεί δεν μπορούν να περάσουν κόσμο, όπως δεν θα μπορέσουν να περάσουν και στρατεύματα. Επιδιώκουν τη παράταση της κρίσης αν όχι τη παγίωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Θέλουν να προκαλέσουν ένα μικρό ρήγμα στο μέτωπο του Έβρου με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες να περνούν σε ελληνικό έδαφος και να απωθούνται. Δεν μπορούν να απειλήσουν την εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα όπως λένε περιφερόμενοι υπουργοί σε τηλεοπτικά κανάλια. Στον Έβρο -κι όχι μόνο εκεί- είμαστε πολύ ισχυροί , όσο δύσκολο κι αν μας είναι να το…παραδεχτούμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments