Αθλητισμός

UEFA κορωνοϊός: Τέλος οι χειραψίες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ

UEFA κορωνοϊός: Τέλος οι χειραψίες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ
UEFA κορωνοϊός: Μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του φονικού ιού παίρνει και το ποδόσφαιρο, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να αναστέλλει τις χειραψίες στις αναμετρήσεις των κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων.

UEFA κορωνοϊός: Στα χνάρια και τις οδηγίες της Πρέμιερ Λιγκ κινείται η ευρωπαϊκή ομοσπονδία προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του φονικού ιού που ξεκίνησε από την Κίνα στις αρχές του έτους και σήμερα έχει εξαπλωθεί στο υπόλοιπο του πλανήτη. Το σαββατοκύριακο στην Μεγάλη Βρετανία όλες οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις διεξάγονται υπό τον φόβο του φονικού ιού. Τα μέτρα είναι δρακόντια καθώς με πρώτο και καλύτερο εντός αγωνιστικού χώρου την άρση των καθιερωμένων χειραψιών κατά την είσοδο των ομάδων.

Αυτό το μέτρο όπως ανακοινώθηκε θα υιοθετήσει και η UEFA με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να αναφέρει πως στα επόμενα παιχνίδια που θα πραγματοποιηθούν σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ δεν θα υπάρχουν οι καθιερωμένες χειραψίες των αντιπάλων. Το μέτρο αυτό κινείται στη κατεύθυνση της καταπολέμησης της εξάπλωσης του φονικού ιού, ο οποίος ταλανίζει πολλές χώρες της Ευρώπης ιδιαίτερα την Ιταλία.

Στη γείτονα χώρα οι αγώνες για τα εγχώρια πρωταθλήματα διεξάγονται χωρίς την ύπαρξη του φίλαθλου κοινού στις κερκίδες. Στην Ιταλία ο αριθμός των νεκρών καθημερινά ανεβαίνει δραματικά με την ιταλική ομοσπονδία να σκέφτεται μελλοντικά ακόμη και το “πάγωμα” των πρωταθλημάτων. Έτσι η UEFA εκτός από τις χειραψίες δεν αποκλείεται σε πολλές χώρες να αποκλείσει και την είσοδο των φιλάθλων φροντίζοντας για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των ποδοσφαιριστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments