Ελλάδα

Αυτά είναι τα τρία στρατόπεδα του Έβρου που φυλάσσουν Θερμοπύλες

Αυτά είναι τα τρία στρατόπεδα του Έβρου που φυλάσσουν Θερμοπύλες
Τρία στρατόπεδα είναι στον Έβρο που έχουν επωμιστεί την μεγαλύτερη ευθύνη μετά τις ορδές μεταναστών και προσφύγων που στέλνει στον Έβρο ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η απόφαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να διοχετεύσει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα, έφεραν τον Έβρο στην πρώτη θέση των καθημερινών ειδήσεων, ειδικά μετά και τις απίστευτες τουρκικές προκλήσεις και την προπαγάνδα που εκτοξεύεται από την Τουρκία και τον Ερντογάν. Για όσους έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους στον Έβρο, γνωρίζουν καλά ότι κάτι τέτοιες ώρες οι συνθήκες των φαντάρων εκεί είναι αρκετά δύσκολες. Ατελείωτες ώρες σκοπιά και περίπολο, ενώ όλοι βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή. Τρια είναι τα στρατόπεδα που αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν περισσότερο από κανείς άλλος την τουρκική προκλητικότητα. Οι φαντάροι από αυτά τα στρατόπεδα μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να κρατήσουν όρθια τα σύνορά μας.

Τα τρία στρατόπεδα που κρατούν άμυνα είναι τα παρακάτω:

  • 618 Μ/Κ ΤΠ, Πλάτη Έβρου

Το 618 ΜΚ/ΤΠ στεγάζεται στο Στρατόπεδο Λoχαγού Καρυδα, στο χωριό Πλάτη, 30 χιλιόμετρα βόρεια απο την Ορεστιάδα. Ανήκει στην Τακτική Διοίκηση του 21ου Συντάγματος Πεζικού (στεγάζεται στο ίδιο στρατόπεδο), που ανήκει στην 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού του Δ Σώματος Στρατού. Στο στρατόπεδο στεγάζεται επίσης το 617 ΕΤΠ, μονάδα δεύτερης μετάθεσης, ο 35ος Λ. και ο 35ος Λ. ΔΒ. Το στρατόπεδο είναι από τα λίγα που έχει την τιμή να είναι πλήρως ασφαλτοστρωμένο, πλην του όρχου αρμάτων βέβαια. Θεωρείται από τα πιο “μαύρα” γιατί τα “αστεία” την ώρα που κοιμάσαι είναι σύνηθες φαινόμενο, ενώ η μόνη έξοδος είναι αυτή που δεν προβλέπεται.

  • 508 ΜΚ/ΤΠ, Ρίζια Έβρου

Στρατόπεδο δίπλα στην Τουρκία. Τα σύνορα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, με τους φαντάρους να μην χρειάζονται πλέον υπότιτλους στα τουρκικά σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης. Νερό άφθονο, καθώς οι θάλαμοι γεμίζουν από τη βροχή. Ημέρα χωρίς υπηρεσία δεν «παίζει», ενώ κάθε δεύτερη μέρα εμφανίζονται τα σκηνάκια. Για το συγκεκριμένο στρατόπεδο στο παρελθόν είχαν γίνει αρκετές καταγγελίες φαντάρων ενώ το 2009 ο τότε διοικητής του στρατοπέδου είχε γίνει θέμα και στη Βουλή.

  • Δ.Ε.ΑΝ Στρατόπεδο Θεοδωράκη, Λαγός Έβρου

“Σαν τον Έβρο δεν έχει” όπως παραδέχονται όσοι έχουν υπηρετήσει εκεί. Το στρατόπεδο «Δ.Ε.ΑΝ Στρατόπεδο Θεοδωράκη» δίνει μεγάλη μάχη με το «508 Μκ/Τπ Ρίζια Έβρου» για τον τίτλο του «πιο “μαύρου” στρατοπέδου στον Έβρο». Σκοπιές σε βαθμό που αναρωτιέται ο φαντάρος αν πρέπει να δηλώσει την περιοχή ως μόνιμη κατοικία. Σκηνάκια μέχρι τελικής πτώσης. Ενώ οι εγκαταστάσεις και τα φυλάκια δεν θυμίζουν πεντάστερο ξενοδοχείο. Η κατάσταση στις μονάδες είναι πολύ άσχημη και το χώσιμο ατελείωτο. Οι Σειρές του καλοκαιριού είναι μικρές και διαδέχονται την απόλυση των τεράστιων σειρών του φθινοπώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments