Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα συναυλίες: Ποιες ακυρώνονται λόγω του ιού

Κορωνοϊός Ελλάδα συναυλίες: Ποιες ακυρώνονται λόγω του ιού
Κορωνοϊός Ελλάδα συναυλίες: Εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα αναβάλλονται, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Κορωνοϊός Ελλάδα συναυλίες: 11 νέα κρούσματα και σήμερα στη χώρα μας, η οποία έχει επηρεαστεί αρκετά από τον κορωνοϊό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η επιτροπή του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε: «αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1000 άτομα». Αυτό σημαίνει ότι θα ματαιωθούν όλες οι μεγάλες συναυλίες που είναι προγραμματισμένες για το προσεχές διάστημα.

Μέσα σε πολλές άλλες συναυλίες, ακυρώνεται η συναυλία του Maluma, ο οποίος επρόκειτο να παρευρεθεί στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη, αυτή του Jack Savoretti στο Gazi Music Hall (21/3) και των Editors στο Tae Kwon Do (28/3). Παράλληλα θα ακυρωθούν και μεγάλα θεάματα όπως το The Phantom Of The Opera στο Christmas Theater. Ζήτημα θα υπάρχει και με το Μέγαρο Μουσικής αλλά και τη Λυρική Σκηνή που η χωρητικότητά τους είναι μεγαλύτερη από 1000 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη ακυρώθηκε η αποψινή και αυριανή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο Μουσικής.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
  • Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό.
  • Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.
  • Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.
  • Ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν κρούσμα κορωνοϊού να γίνεται με αυστηρά κριτήρια όπως τα ορίζει ο ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments