Ελλάδα

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού
Συναγερμός σήμανε στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς υπάρχει ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιοι των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από ύποπτο κρούσμα που παρουσιάστηκε εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr εξωτερικός φρουρός παρουσίασε συμπτώματα του ιού και από χθες βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του δείγματος που του πήραν. Ήδη στις φυλακές όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον εξωτερικό φρουρό, βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων του δείγματός του για να διαπιστωθεί ή όχι αν φέρει τον κορωνοϊό.

To σχέδιο του υπουργείου για τις φυλακές

Αυστηρές οδηγίες για την πρόληψη και διαχείριση πιθανών κρουσμάτων – ασθενών κορωνοϊού στις φυλακές, έδωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τους διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο των ενεργειών, ως ύποπτο κρούσμα θα χαρακτηριστεί όποιος εμφανίσει εμπύρετο σύνδρομο (37,8 και άνω), έντονο βήχα ή και δύσπνοια και ταυτόχρονα έχει ταξιδέψει, αυτός ή η οικογένειά του σε χώρα με εσωτερική μετάδοση του ιού ή έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η πρώτη ενέργεια είναι να χορηγηθεί μάσκα στον κρατούμενο, αλλά και στο προσωπικό της φυλακής, ενώ απαγορεύεται η επαφή με το ύποπτο κρούσμα σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Ο κρατούμενος θα απομονωθεί σε ειδικό χώρο, ενώ σε καραντίνα θα μπουν και οι συγκρατούμενοι με τους οποίους μοιραζόταν το ίδιο κελί.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το δείγμα είναι θετικό, θα γίνει η μεταγωγή του ασθενούς σε συγκεκριμένα κέντρα νοσηλείας. Τα οχήματα θα είναι απολυμένα πριν τη μεταγωγή, ενώ οι αστυνομικοί – συνοδοί θα είναι εφοδιασμένοι με μάσκες, γάντια, αντισηπτικό και χλωρίνη σε διάλυμα. Όταν ολοκληρωθεί η μεταγωγή, οι αστυνομικοί – συνοδοί θα αφαιρέσουν τις μάσκες και τα γάντια, ενώ θα απολυμάνουν ξανά το όχημα αλλά και τις χειροπέδες που φορούσε ο κρατούμενος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments