Άποψη

Ε Ταγίπ!

Ε Ταγίπ!
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τον Ταγίπ Ερντογάν, που περισσότερο συμπεριφέρεται ως πασάς, παρά ως πρόεδρος ενός κράτους και αναρωτιέται αν θέλει στα αλήθεια πόλεμο με την Ελλάδα.

Τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος στην κυριολεξία έχει στοχοποιήσει τη χώρα μας. Καλοδεχούμενος είναι. Καλό είναι να ξέρουμε τι σκέφτεται για εμάς. Τι πραγματικά έχει στο μυαλό του. Ο τρόπος με τον οποίο μιλά για τους Έλληνες στους Τούρκους είναι μία φορά πρόβλημα για εμάς, δέκα για τους γείτονες. Ο Ταγίπ Ερντογάν, δυστυχώς για την Τουρκία, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Είναι ένας πασάς που ελάχιστα ενδιαφέρεται για τον λαό του. Τον θυσιάζει στα διάφορα μέτωπα και τώρα θέλει να τον φέρει αντιμέτωπο με τον μοναδικό λαό στην περιοχή που δεν επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του. Θέλει στα αλήθεια πόλεμο;

Πιστεύει ότι μπορεί να βγει νικητής;

Νομίζει πως θα μπορέσει να σκηνοθετήσει ένα θερμό επεισόδιο; Φοβάμαι πως ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να υποτιμά τους Έλληνες, όπως υποτιμά τους Τούρκους. Νομίζει ότι οι δύο λαοί είναι πιόνια στις επιδιώξεις τυχοδιωκτικών ηγεσιών. Ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ πως υπάρχει Τούρκος με στοιχειώδη μόρφωση και γνώση της ιστορίας που να θεωρεί τους Έλληνες ναζί. Αντίθετα, διαβάζω στα διεθνή ΜΜΕ για Τούρκους που θεωρούν την ηγεσία του Ταγίπ Ερτνογάν απολυταρχική. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και άλλους όρους που έχω διαβάσει, αλλά δε θέλω οι λέξεις να χάνουν το νόημα τους.

Θα ήθελα, όμως, να επισημάνω στους φίλους γείτονες, ότι στην Ελλάδα η αντιπολίτευση δεν είναι στη φυλακή. Οι αντιφρονούντες δεν έχουν βρει πολιτικό άσυλο σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει γέφυρα της Τουρκίας προς την Ευρώπη. Αλλά αυτόν τον δρόμο δε μπορούμε εμείς να τον κάνουμε για λογαριασμό τους. Μόνοι τους πρέπει να ενισχύσουν τη δημοκρατία τους, ώστε να μη βρίσκουν συνέχεια τις πύλες της Ευρώπης κλειστές. Και προφανώς πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται πως δεν πρόκειται να ρίξουν τα σύνορα με τους μετανάστες.

Αργά ή γρήγορα οι ίδιοι οι μετανάστες θα αντιληφθούν το παιχνίδι και θα στραφούν σε βάρος της Τουρκίας.

Ίσως αυτό να φοβάται ο Τούρκος πρόεδρος. Για αυτό να θέλει να προκαλέσει κρίση με την Ελλάδα, ώστε να εμφανιστεί ως προστάτης τους. Πριν στραφούν εναντίον του. Σε δύσκολο παιχνίδι έχει μπλέξει. Η Ελλάδα δεν είναι σκορποχώρι. Ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (πέραν της κυβέρνησης) έσπευσε να τον προειδοποιήσει πως τυχόν επίθεση της Τουρκίας θα βρει τη χώρα ενωμένη. Αυτό έχουν κάνει και άλλοι αρχηγοί. Ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε το αυτονόητο. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν Έλληνες πολίτες και πολιτικοί. Που θα υπερασπιστούν τον τρόπο ζωής, τις οικογένειές τους, τη χώρα τους και την Ευρώπη. Ηρέμησε, λοιπόν, Ταγίπ. Δε θα σου βγει σε καλό τόση ένταση…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments