Άποψη

Η ελληνική κυβέρνηση σε ποιον αιώνα ζει;

Η ελληνική κυβέρνηση σε ποιον αιώνα ζει;
Ο Σπύρος Γκουτζάνης μέσω του προσωπικού του blog στο pagenews.gr σχολιάζει την άρνηση της Εκκλησίας της Ελλάδος να προσαρμοστεί στα παγκόσμια δεδομένα λήψης μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η Ορθοδοξία είναι στοιχείο της ιδιοσυστασίας του ελληνικού λαού και κανείς δεν είναι εναντίον της Εκκλησίας, μάλλον η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών είναι μαζί της.

Το ερώτημα είναι εάν η Εκκλησία είναι μαζί τους, εάν θέλει πραγματικά να προστατεύσει το ποίμνιό της και ακολούθως και τους υπόλοιπους πολίτες που μπορεί και να μην είναι τόσο πιστοί, όπως άλλωστε έχουν δικαίωμα, αλλά κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας από την αρχή της κρίσης έκοψε την θεία κοινωνία, στην κοιτίδα του ρωμαιοκαθολικισμού σταμάτησαν οι θείες λειτουργίες, ακόμη και στην ελληνορθόδοξη Αμερική ο εκεί ποιμενάρχης εξέδωσε έναν κατάλογο με τόσες οδηγίες που ισοδυναμούν με το ότι δεν κλείνουμε τις εκκλησίες αλλά καλύτερα να μην έρχεστε. Ακόμη και στο “σκοταδιστικό Ισλάμ”, στη Μέκκα και την Μεδίνα απαγορεύτηκε το προσκύνημα.

Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Το καρναβάλι της Πάτρας που είναι ριζωμένο στην ψυχή της πόλης ματαιώθηκε, οι αθλητικές εκδηλώσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλείνουν, δεκάδες θεατρικές παραστάσεις αναστέλλονται. Μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος αρνείται πεισματικά να προσαρμοστεί. Αναφέρει η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: “Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία”.

Πηγαίνει όμως και ένα βήμα πιο πέρα: “ Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό Του και να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου”. Ο πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος συστήνει μάλιστα τον μέγα αγιασμό ως γιατρικό από τον κορωνοϊό και κάνει επίδειξη ψεκασμού μπροστά στις κάμερες. Φυσικά και δεν είναι όλοι οι ιεράρχες ίδιοι, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, το λέει καθαρά ότι “η θεία κοινωνία δεν είναι μαγική… και οι ιερείς ασθενούν”. Προφανώς δεν είναι ο μόνος μέσα στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο αλλά είναι βέβαιο ότι όσοι έχουν την μετριοπαθή και ρεαλιστική άποψη είναι μειοψηφία. Η πλειοψηφία αποφάσισε ότι η Ορθοδοξία σώζει…Ας ελπίσουμε μόνο να μην εξαπλωθεί η νόσος και να μην υπάρξει θύμα σε εκκλησία. Γιατί τότε η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η Εκκλησία όμως -και όχι η θρησκεία ή η Ορθοδοξία- μπορεί να έχει μείνει μερικές εκατοντάδες χρόνια πίσω στις σκοτεινές εποχές που οι ασθένειες αντιμετωπίζονταν με αγιασμό και προσευχές ή να έχει και τα συμφέροντά της. Η ελληνική κυβέρνηση που ανέχεται τον κίνδυνο και αρνείται να πάρει μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες της -για το εκκλησίασμα δεν παύουν να είναι πολίτες που μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο σε άλλους πολίτες που δεν φταίνε- σε ποιον αιώνα ζει; Και αυτοχαρακτηρίζεται και φιλελεύθερη…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments