Ελλάδα

Κορωνοϊός παιδότοποι: Κλείνουν όλοι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών

Κορωνοϊός παιδότοποι: Κλείνουν όλοι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών
Κορωνοϊός παιδότοποι: Λουκέτο μπαίνει και στους παιδότοπους λόγω κορωνοϊού.

Κορωνοϊός παιδότοποι: Σε συνεχή νέα μέτρα προβαίνουν τα υπουργεία, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό. Μετά το κλείσιμο των σχολείων για δύο εβδομάδες, την ακύρωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων για την 25η Μαρτίου, αποφασίστηκε και το κλείσιμο των παιδότοπων. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού, αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων σε ολόκληρη τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ακόμη δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ακόμη δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 99. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από το σύνολο των κρουσμάτων του Covid-2019 στην Ελλάδα, τα 95 είναι ημεδαποί και τα υπόλοιπα τέσσερα, ξένης υπηκοότητας. Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας των ασθενών, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο) και του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Μάλιστα, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Λέσβου. Οι υπόλοιποι 68 παραμένουν σε κατ’ οίκον απομόνωση. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για την προέλευση των νέων κρουσμάτων.

H ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

Ανακοινώνονται δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερα ξένης υπηκοότητας. Δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments