Ελλάδα

Κορωνοϊός 112: Ο λόγος που δεν έλαβαν όλοι την ειδοποίηση

Κορωνοϊός 112: Ο λόγος που δεν έλαβαν όλοι την ειδοποίηση
Κορωνοϊός 112: Το βράδυ της Τετάρτης και αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε ειδοποίηση στους Έλληνες πολίτες μέσω γραπτού μηνύματος προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός 112: Η πρώτη ειδοποίηση για το 2020 του 112 εστάλη λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο οποίος αρχικά ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη χώρα η επίδραση του κορωνοϊού. Πριν το τέλος του διαγγέλματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως από εδώ και στο εξής το μείζον θέμα αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα έχει την συνολική ευθύνη για κοινοποίηση των απαραίτητων οδηγιών στον πληθυσμό και τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών και φορέων και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε κάθε φάση.

Η δράση της ξεκίνησε με το τέλος του διαγγέλματος στέλνοντας ενημερωτικό μήνυμα στα κινητά των Ελλήνων πολιτών δίνοντας τη κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθηθεί για όσους πιστεύουν πως φέρουν τον φονικό ιό. Το ειδοποιητήριο μήνυμα έφθασε μέσω μηνύματος στο 90% των Ελλήνων πολιτών, ωστόσο ένα μικρό ποσοστό δεν είδε τη σχετική ενημέρωση στο κινητό τηλέφωνο.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν το έλαβαν

Σημειώνεται ότι η χθεσινή ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Για να διασφαλιστεί όμως και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.

Όσοι δεν έχουν τέτοια τηλέφωνα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112 ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS, ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά, όπως προαναφέραμε. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες αφορούν πρώτον τους κατόχους «έξυπνων κινητών», οι οποίοι πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς. Όσοι δεν έχουν «έξυπνα κινητά», πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments