Οικονομία

Νήσος: Η ελληνική μπύρα που μεθά τον πλανήτη

Νήσος: Η ελληνική μπύρα που μεθά τον πλανήτη
Νήσος: Η μπύρα των Κυκλάδων είναι μια αληθινή, ποιοτική, νόστιμη μπύρα που δημιούργησαν στην πατρίδα που αγαπούν, άνθρωποι με περιέργεια, φαντασία, δημιουργικότητα και πάθος.

Νήσος: Ελληνική και μικρή, η μπύρα Νήσος γεννιέται στη Βαγιά της Τήνου, κατοικεί στις Κυκλάδες, αρμενίζει στο Αιγαίο. Αγαπά τα καλοκαιρινά μεσημέρια, τις νόστιμες, αυθεντικές γεύσεις, τις δροσερές σκιές, τα λευκά ξωκλήσια, τις χειροποίητες ξερολιθιές. Ιδρυτές της ο Αλέξανδρος και η Μάγια.  Για τον Αλέξανδρο Κουρή, όλα ξεκίνησαν από μια έντονη επιθυμία αλλαγής τρόπου -αλλά και τόπου- ζωής και επαγγελματικής κατεύθυνσης. Άνθρωπος της επικοινωνίας, του marketing και της στρατηγικής συμβουλευτικής με μεγάλη εμπειρία στους χώρους των τροφίμων, των ποτών και του τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα όταν γνώρισε την Τήνο μέσα από τα μάτια της συντρόφου του, της δημοσιογράφου Μάγιας Τσόκλη.

Η μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ξεκίνησε από το μηδέν, από τον Αλέξανδρο και τη Μάγια το 2012, στην καρδιά της ελληνικής οικονομικής κρίσης.Η κρίση, αντί να ενεργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας, μας ώθησε στη δράση, αφού είμαστε πεπεισμένοι πως η διάρθρωση της εγχώριας Αγοράς στην μπύρα αποτελεί ένα από τα πολλά «μελανά παραδείγματα» που εξηγούν τα σημερινά δεινά της χώρας.

Το γεγονός ότι 9 στις 10 μπύρες που καταναλώνονται σήμερα στην Ελλάδα, είναι εισαγόμενες ή φτιάχνονται από 100% θυγατρικές πολυεθνικών εταιριών -φέροντας συχνά και κάποιο εύηχο ελληνικό όνομα – εξηγεί με τον πιο γλαφυρό τρόπο την γενεσιουργό αιτία της κρίσης στη χώρα μας που δεν είναι άλλη απο το τεράστιο έλλειμμα επώνυμων, ελληνικής ιδιοκτησίας ποιοτικών προϊόντων, που μπορούν να δημιουργήσουν υψηλή προστιθέμενη αξία στην οικονομία προς όφελος όλων μας! «Έτσι, αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να την αλλάξουμε, πιστεύοντας – όπως και ο μεγάλος Φρανκ Ζάπα – ότι «δεν μπορεί να είσαι μια πραγματική χώρα αν δεν έχεις δική σου μπύρα, δική σου αεροπορική εταιρία… μια ποδοσφαιρική ομάδα, κάποια πυρηνικά όπλα… αλλά πάντως θα πρέπει να έχεις μια δική σου μπύρα!”.

Καθώς διαθέτουμε αεροπορική εταιρεία και ποδοσφαιρικές ομάδες, και επειδή σαφώς προτιμούμε την αλκοολική ζύμωση από την πυρηνική καταστροφή, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την μπύρα των Κυκλάδων, τη ΝΗΣΟΣ, στο νησί μας, την Τήνο«, θα πουν οι ιδρυτές.

Από την αρχή, στόχος τους ήταν να φτιάξουν μια κορυφαίας ποιότητας κυκλαδίτικη, νησιώτικη μπύρα, που θα συμπληρώνει την αυθεντικότητα της γαστρονομίας των νησιών μας αλλά και θα αποτελεί πρότυπο περιφερειακής παραγωγικής επένδυσης σ’αυτή τη περίοδο σοβαρής οικονομικής δυσπραγίας. Από το περασμένο καλοκαίρι η μπύρα Νήσος εξάγεται και στην Αμερική και συγκεκριμένα θα διατίθεται στη Μασαχουσέτη και στη Νέα Υόρκη, σε επιλεγμένα ελληνικά και εστιατόρια με Μεσογειακή κουζίνα. Εκτός από τις ΗΠΑ η μικροζυθοποιία από την Τήνο έχει παρουσία, μεταξύ των άλλων, σε Κύπρο, Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστραλία και Ταϊλάνδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments