Άποψη

Τραμπ και Ερντογάν

Τραμπ και Ερντογάν
Ο Γιάννης Αντύπας γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τους Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προσπάθησαν να "παίξουν" με τον κορωνοϊό βάζοντας σε κίνδυνο τους πολίτες.

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο Τραμπ έλεγε ότι ο κορωνοϊός αφορούσε τους άλλους. Τον υπόλοιπο κόσμο. Ξαφνικά «έκλεισαν» πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, έβαλε «λουκέτο» το NBAκαι ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε τη διακοπή των αεροπορικών δρομολογίων από τις χώρες της ΕΕ! Για μια ακόμη φορά ο ηγέτης της υπερδύναμης μπερδεύει τη διαχείριση μιας έκτακτης κατάστασης με τις πολιτικές εμμονές του.

Το κόστος καταβάλλεται ήδη στις χρηματαγορές όλου του κόσμου. Θα μου πείτε τι σας νοιάζει; Μας νοιάζει και πολύ. Γιατί δε χάνουν μόνο κερδοσκοπικά funds, αλλά και εταιρίες που κινούν τις ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων εργαζομένων. Ως Έλληνες έχουμε δει αρκετές φορές τα αποθεματικά των ταμείων μας να κάνουν «φτερά» και τις προσδοκίες μας για ήσυχα και αξιοπρεπή γεράματα να συντρίβονται. Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι άλλοι πολίτες του παγκόσμιου χωριού κλαίνε για τα δικά τους χρήματα. Και πάλι δε μας νοιάζει, μπορεί κανείς να επιμείνει. Πάλι όμως θα κάνει λάθος.

Γιατί οι συνταξιούχοι των πλούσιων χωρών είναι βασικοί πελάτες του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Και δε μιλάμε για τουρισμό με βραχιολάκι ή μπύρα στο πεζοδρόμιο, αλλά για ανθρώπους που αγοράζουν ακίνητα και φέρνουν στη χώρα μας πολύτιμο συνάλλαγμα. Τα χρήματα που έχασαν δε θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα. Έτσι λειτουργεί ο πλανήτης.

Ένας ακόμη ηγέτης που κόμπαζε πως δεν είχε κρούσματα στη χώρα του ήταν ο Ταγίπ Ερντογάν. Επιχείρησε και αυτός να αξιοποιήσει την υγειονομική κρίση για να εξυπηρετήσει πολιτικού σκοπούς. Ειλικρινά ελπίζω η τουρκική κοινωνία να μην πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την εμμονή του Προέδρου της. Δε είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έβαλε στην πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα των πολιτών του, αλλά ο κορωναϊός μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δολοφονικός από τις μάχες στη Συρία. Και από τη Συρία μπορείς να αποσυρθείς, ενώ με τον κορωνοϊό δεν είναι στο χέρι σου.

Η σχέση μαζί του δεν έχει τον άνθρωπο στη θέση πρωτοβουλίας. Όπως συμβαίνει στα πάντα γύρω μας, η φύση έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Και όσοι έχουν τη ψευδαίσθηση πως μπορούν να την ελέγξουν συνήθως ξυπνούν από εφιάλτες. Που τους βλέπουν να συνεχίζονται και στην πραγματικότητα. Το πρόβλημα είναι πόσοι αθώοι τους ζουν μαζί τους, γιατί τα λάθη των ηγετών τα πληρώνουν πολλές φορές οι λαοί. Ο Τούρκος Πρόεδρος δε διστάζει τώρα να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη της χώρας του, ενώ γνωρίζει ότι Έλληνες και Τούρκοι θα πρέπει να συνυπάρξουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει και αυτό οι γείτονες θα πρέπει να το αντιληφθούν γρήγορα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments