Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: “Βροχή τα λουκέτα” – 117 είναι τα κρούσματα 10 τα “ορφανά” ενώ 3 άτομα σε σοβαρή κατάσταση

Κορωνοϊός Ελλάδα: “Βροχή τα λουκέτα” – 117 είναι τα κρούσματα 10 τα “ορφανά” ενώ 3 άτομα σε σοβαρή κατάσταση
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα μας την ώρα που η κυβέρνηση εντείνει τα μέτρα πρόληψης με κλείσιμο και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συνολικά 117 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα από τον κ. Τσιόδρα, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο το δικαστηρίων, κινηματογράφων και κέντρων διασκέδασης. Όπως ανακοίνωσε, δέκα από τα κρούσμα είναι «ορφανά», δηλαδή δεν έχουν ιστορικό έκθεσης στον ιό.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα αποτελέσματα από τους 117 ασθενείς, η συντριπτική πλειονότητα εμφανίζει ήπια συμπτωματολογία, και υπάρχουν τρεις που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για έναν ασθενή στο ΑΧΕΠΑ – τον 53χρονο εργαζόμενο του νοσοκομείου Καστοριάς- και δυο ασθενείς στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου από το γκρουπ των ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους -κατά πληροφορίες πρόκειται για έναν 64χρονο και για τη σύζυγο του 66χρονου που κατέληξε στις 12 Μαρτίου.

«Τα βαριά περιστατικά είναι 3-5% των κρουσμάτων των συνολικών και κάνουμε υποθέσεις για το τι έχει γίνει στην κοινότητα. Σίγουρα θα μας βοηθήσει περισσότερο η συστηματική καταγραφή των σοβαρών περιστατικών αλλά και των ατόμων που έχουν γριπώδη συνδρομή (βήχας και πυρετό) στην κοινότητα τα οποία θα βρεθούν να έχουν κορωνοϊό. Όταν θα έχουμε αυτά τα δεδομένα θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το τι γίνεται στην κοινότητα» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας πως θα συμβάλει η επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού στην ευκρίνεια της εικόνας που θα έχουν για την νόσο.

Κλείνουν από τις 13 Μαρτίου μέχρι 27 του μήνα τα δικαστήρια

Μόνο οι επείγουσες υποθέσεις θα εκδικάζονται από αύριο μέχρι και τις 27 Μαρτίου σε ποινικά, πολιτικά και στρατιωτικά δικαστήρια όλης της χώρας ενώ οι προϊστάμενοι δικαστηρίων και εισαγγελιών θα αποφασίζουν για τη λειτουργία των υπηρεσιών και τις δικονομικές ενέργειες που θα επιτρέπονται ως εξόχως σημαντικές, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr.

 Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας, όπως αναμενόταν, προχώρησαν στη μερική (στην παρούσα φάση) αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα, για 15 ημέρες, σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης των δικαστικών χώρων όπου καθημερινά, υποχρεωτικά, συνωστίζονται χιλιάδες πολιτών, δικηγόρων, δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων και συνεπώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τη διασπορά του κοροναϊού.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αναβολή της εκδίκασης όλων των υποθέσεων ή η διακοπή όσων ήδη έχει αρχίσει το προηγούμενο
διάστημα η εκδίκαση τους. Εξαιρούνται οι υποθέσεις που οδεύουν προς παραγραφή των αδικημάτων και όσες ελλοχεύει κίνδυνος παρέλευσης του 18μηνου ορίου προφυλάκισης.
Κανονικά θα λειτουργούν οι εισαγγελίες για την προσαγωγή και την ποινική δίωξη νέων συλληφθέντων, τα αυτόφωρα δικαστήρια (εκτιμάται μόνο για τις νέες δικογραφίες), όπως και τα ανακριτικό γραφεία. 

Κλείνουν για 15 ημέρες θέατρα, γυμναστήρια, κινηματογράφοι και κέντρα διασκέδασης

“Λουκέτο” μπαίνει σε θέατρα, κινηματογράφους, χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων διασκέδασης εξαιτίας του κορωνοϊού. Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα.

Η ίδια μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments